Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (214) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (16) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Tuesday, 17 January 2012

Udang & Vit C


Just nak share info ni. Sumber daripada Majalah Rapi Bil. 180 keluaran 15 Januati 2012.

Terutama bagi mereka yang mengamalkan pengambilan vitamin c sebagai supliment.  Jangan makan udang setelah mengambil vitamin c kerana ia akan menyebabkan keracunan kesan dari racun Arsenik yang terhasil daripada proses reaksi udang dan vitamin c di dalam tubuh badan. Kesannya amat membahayakan.

And sue juga ada terbaca yang kesannya boleh membawa kepada kematian. So.....kira macam silent killer juga la ni. . . Menakutkan kan. .  So, sama-sama saling beringat la ya. Mana ibu bapa yang ada bagi anak-anak vitamin c, kena make sure la yang lepas tu mereka tak dijamu or menjamah sumber makanan yang mengandungi udang. Ok. . . Sharing is caring.

Published with Blogger-droid v2.0.3

5 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Sue..terima kasih atas info yg dikongsikn...

CT Delima said...

As'salam Sue

Oh gitu ker... terima kasih sue berkongsi info. k.ct pun sekarang jarang dah makan udang sebab macam dah jemu sikit. anak2 pun kalau bab2 seafood ni memang lambat sikit nak telan ni sue..hihi

susumanis said...

good info..tqvm :)

gerhana luka said...

aku tak ambik supliment2 bagai tapi ambik yang ori punya dari buah2an so boleh ke makan udang?

kak ina kl said...

wah bahaya gak ni..kena hati-hati lepas ni

wah dah makan pankek durian rupanya..sedapkan

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "