Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (214) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (16) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Tuesday, 17 January 2012

Mee Maggie cepat dimasak . . . .

Assalamualaikum. . . Selamat petang semua. Post n3 di petang hari. . .  Perut kenyang mau buat apa lagi. Duk la melepak depan tv. Kikikikikiiiii. . 

Wokei. . Ni menu magic petang ni. Maggie ni memang menu penyelamat and cepat untuk jamu cik hb. Kalau ikut sue,no maggie- maggie ya. Tp nak buat macam mana. . Dah dia yg duk beli stok meggie ni. Suka sangat makan maggie ya bang oiii. . .


Baru cadang tak mo masak. . Sebab tengok tadi dia dah makan banyak  roti pizza yang sue beli dekat  kedai kek tadi. Rupanya tidak.. .  Sampai ja depan pintu,dia dah request masak maggie. .  Huuuaaa.    Lapooo lagi ya banggg.   Heeee


Paling malas,stail masak maggie rendam air panas ja. Tapi jarang la sue buat macam tu. .tu kalau time dia meroyan mintak maggie memalam buta ja tu. Ngeeeee. . .


Ni stail sue masak maggie. . Simple tapi sedap. . . Ingat apa hb cakap. ."maggie ayg masak lagi sedap dari mamak" . . Offcoz laa bang oiiii.    Tengok tangan laaaa.   Hahahaaa. . Terpuji diri sendiri pulak. .ngeeeee


MEE MAGGIE SIMPLE VERSION 1


Bahan-bahan

1 bungkus maggie kari

1 biji bawang putih*

1 biji bawang putih*

1 biji telur

Sayur(apa2 saja ikut suka)

1 cili besar

Susu krimer ( agak2 saja ikut suka. Sue pakai sudu ideal)

Air


Cara-cara

- tumiskan bawang dulu. Kemudian tumiskan perencah maggie kari tu sampai naik bau.

- masuk kan air. Bila dah menggelegak,masukkan maggie dan susu krimer. Kemudian masukkan mee maggie dan sayur2an. Pecahkan telur. Biarkan sampai mee maggie cukup kembang.Siap.

- hidangkan dan taburkan dengan bawang goreng dan cili besar.


Ok! Siap untuk dimakan. . "MEE MAGGIE, CEPAT DIMASAK SEDAP DI MAKAN". . Jemput makan ya. .


Published with Blogger-droid v2.0.3

1 comment:

izyantyPersonalTaste said...

tak pernah masak megi campur susu..untuk mee kari je ke

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "