Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (214) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (16) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)
Showing posts with label Kad. Show all posts
Showing posts with label Kad. Show all posts

Tuesday, 15 October 2013

Salam Aidiladha

Monday, 13 August 2012

Kad raya pertama





Assalamualaikum.
Alhamdulillah, morning semua. Syukur alhamdulillah dah 24 hari kita berpuasa. . Makin dekat dah nak raya.
Sue pun baru la mula terasa tegangnya. . Dah hujung- hujung baru kelam kabut nak buat itu ini. Heee. .
Ok! Pagi ni sue nak letak kad maya first dari kakak ku yang comei ni. Thanks Alongros. . Cantik kad akak.
Selamat Hari Raya untuk Along sekeluarga juga. .  Muahhhh!!!"


Published with Blogger-droid v2.0.6

Friday, 20 July 2012

Salam Ramadhan Al- Mubarak

Assalamualaikum.
Selamat tengahari dan salam jumaat buat semua. Esok kita dah puasa kan. Syukur Alhamdulillah sampai hari ni masih lagi diberikan kesempatan untuk bernafas dan semoga diberikan lagi kesempatan untuk melalui Ramadhan untuk tahun ni. Ramadhan adalah bulan yang ditunggu-tunggu. Semoga kita semua dapat memenuhi waktu dengan amal ibadat sepanjang bulan Ramadhan ni.

So, dikesempatan ni sue nak mohon ampun dan maaf kepada semua kawan-kawan maya sue ni.
Thank's pada yang sudi berkunjung ke sini. Walaupun tak ada apa yang menarik dalam ni, tapi korang masih sudi juga singgah sini.

Jika ada kesalahan baik yang sengaja  ataupun tidak sengaja sue mohon maaf. semoga dengan kehadiran bulan yang mulia ini kita semua mendapat rahmat dan keberkatan
dariNYA...Amin.

Cantik kan Masjid di Kuala Perlis ni. Insyaallah kalau panjang umur, tahun ni sue akan pulang beraya di Perlis . Sudi2kan lah ambik kad ni ya tanda ikhlas dari sue.


Thursday, 5 April 2012

Vegetable Fritters.....Wish Anniversary

ASSALAMUALAIKUM..
Selamat petang semua.(^_^)...Duk opis lama-lama ni, teringat pulak kalau makan cucuq kan sedap..heeee. Manjang makan ya sue.. :P... 

Kalau dah namanya hantu cucuq@cekodok.  Kompem bleh terguda dengan Love punya Vege Fritters ni.. Tapi jangan mimpi la ya..Ni dah tak da..dah jadi baja dah pun..kikikiii... Tak sama, tapi lebih kurang ja macam love punya... Nak resepi ka?.. Love..sue copy ja lah love punya resepi bulat-bulat ya..Heeee


VEGETABLE FRITTERS
Sumber : Love@Love2cook Malaysia

Ingredients :~

  • 1 cup shredded cabbage ( I used Beijing cabbage ) - sue tak bubuh sbb x da ..
  • 1 cup shredded carrot
  • 1 onion ~ chopped
  • few curry leaves ~ chopped ( x letak jg)
  • 1 green chilli ~ chopped (optional) - letak cili merah
  • 1 1/2 cups plain flour
  • 1 tsp baking powder
  • salt to taste
  • sufficient water
  • oil for frying
 Method :~
  • In a bowl, mix together plain flour, baking powder and salt.
  • Then add water gradually and stir. The batter should not be too watery.
  • Mix in the shredded cabbage, carrot, onion and curry leaves. Stir evenly.
  • Heat oil over medium flame. Spoon the batter into oil and deep fry until cooked or they turn golden brown.
  • Dish out on a paper towel. Serve! :)
Pstt!!..sue tambah isi udang dalam tu juga..So, lagi la tambah yummy cucuq sue..Ngeeee...Dah tak vege sangat la tu kan..heeee... Apa-apapun..Thanks Love sebab bagi idea untuk sue buat cucuq macam ni juga...(^_^)


Oh ya!..Tak habis lagi.. Dikesempatan ni juga sue nak
wish Happy Anniversary pada Nieza, tuan punya blog Our Journey Begins yang duk kan Finland tu.Sue pun baru ja kenal Nieza ni..tu pun sebab hobi masak-masak la yang buat teraksiden jumpa di alam maya ni..Heeee.. Apa-apa pun .....thank's for being my friends...(^_^)...

HAPPY ANNIVERSARY NIEZA

Semoga perkenalan di alam maya ni akan berkekalan. Cantik gambo bunga tulip ni..Hadoii..boleh verangan ja la ya dikelilingi bunga-bunga tulip yang cantik..huhuhuhuhuu


Thursday, 1 September 2011

Mood Raya dah mari..

ASSALAMUALAIKUM...
Syukur Alhamdulillah..tu saja yang dapat sue ucapkan la ni..Ya.. hari ni kita dah sampai ke 22 Ramadhan...Tinggal berapa hari saja lagi nak meninggalkan Ramadhan..Sedih juga sebenarnya nak meninggalkan bulan ni. Sob..sob...

Ok..minggu ni kompem semua orang yang duk keja tu..dah mood lemau-lemau gitu..Maklum la..hati masing-masing dah ingat kampung.. Sama la dengan orang yang  menulis ni pun...Mood raya dah mula mari...Kalau tak kerana fikir tanggungjawab..mau sue dah hu ha hu ha dah..tak kose nak buat keja..kikikikiiii....Tak senonoh betui kan..

Ok..dikesempatan ni sue nak Mohon Ampun dan Maaf kepada semua..mana la tau kalau-kalau sepanjang perkenalan kita di alam maya ni..ada yang terasa hati ka...And...sue nak wish SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI buat u all semua.
So..sudi-sudikanlah ambik dan gantung kad dari sue ni kat rumah korang ya...



*N3 ni akan sentiasa berada di tangga teratas sehingga 1 Syawal ya..(^_^).






    

Sunday, 31 July 2011

Ramadhan datang lagi and N3 terakhir untuk bulan ni...

ASSALAMUALAIKUM..
Alhamdulillah...ramadhan datang lagi..Bulan yang penuh dengan keberkatan...Marilah kita sama-sama menghayati erti ramadhan dan sama-sama mengumpul sebanyak-banyaknya ibadah dalam bulan ni...
Janganlah sia-siakan peluang kali ini kerana entah-entah inilah Ramadhan terakhir buat kita.


Credit to iluvislam.com


And buat semua sahabat sue dialam maya ni..Sue mohon ampun maaf andai ada tersilap kata sepanjang perkenalan kita...Maklum la..sebagai manusia..kita tak lepas daripada melakukan kesilapan.



Wednesday, 1 June 2011

Happy Birthday

ASSALAMUALAIKUM..
Banyak cerita nak share sebenarnya...tapi bukan sekarang ya..masa tak kena..nak start koje dah ni..
Ok!..Sue just nak wish..HAPPY BIRTHDAY pada kawan sue yg sorang ni..GERHANA LUKA ( Apa la pelik beno nama ko ni weh!...:p)
Apa spesialnya dia ni..Coz dia ni..Kawan school sue sebonanya eh..and now dia juga dah jadi kawan blogger sue juga.. Dah jadi geng dapur-dapur juga..Ngeee...
Pic from cik GOOGLE

Aku tak ler pandai lagi nak deco-deco kek ..so aku pinjam gambo dari cik google la ya.. bagi kek kat ko .Nak yang betul ..ko mintak la kat king ko ya..Ngeee..Happy Birthday Beb...Muahhhhh!!!!...

Sunday, 8 May 2011

HAPPY MOTHER DAY

 ASSALAMUALAIKUM...

SELAMAT HARI IBU sue ucapkan kepada mak sue dan juga kepada semua ibu-ibu di luar sana.

Bagi teman-teman yang masih belum bergelar ibu...seperti saya ya .ingatlah di dalam hati korang juga mempunyai naluri ber'ibu' keibuan juga...
Bersabarlah..sesungguhnya, pasti ada hikmah disebalik semua itu... (^_^)..


~ Pic From Google~


Untuk Ibu-ibu dan mana yang bakal bergelar ibu..Meh kita sama-sama hayati kata-kata bijak dalam memdidik anak-anak ni ya...Sue dapat ni dalam fb..so, sue share pula disini untuk tatapan semua..

Jika anak dibesarkan dengan celaan... dia akan belajar memaki.
Jika anak dibesarkan dengan cemoohan.. dia akan belajar rendah diri.
Jika anak dibesarkan dengan permusuhan.. dia akan belajar memaki.
Jika anak dibesarkan dengan hinaan.. dia akan belajar menyesali diri.
Jika anak dibesarkan dengan dorongan.. dia akan belajat percaya diri.
Jika anak dibesarkan dengan pujian.. dia akan belajar menghargai.
Jika anak dibesarkan dengan rasa aman.. dia akan belajar menaruh kepercayaan.
Jika anak dibesarkan dengan dukungan.. dia akan belajar menyenangi diri sendiri.
Jika anak dibesarkan dengan toleransi.. dia akan belajar menahan diri.
Jika anak dibesarkan dengan sebaik-baiknya perlakuan.. dia belajar keadilan.
Jika anak dibesarkan dengan kasih sayang dan persahabatan.. dia akan belajar menemukan cinta dalam hidupnya...


Tuesday, 16 November 2010

Ikhlas dari sue


Untuk semua kengkawan..sudi2 kan ambik kad raya dari sue ni ya..
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA.


Friday, 5 November 2010

Hari ni coti..tapi aku kejaaaa

Hari ni cuti..
Tapi i kejaaa...Waaaaaa....Sedey tau...Walau pun i tak meraikan Deepavali..Tapi cuti tu amat bermakna tau...


Hari ni tak bley bermalas2an..tak bleh tidur2an..tak bleh berblogging sepuas2nya..
Cuma satu ja..tak penin nak pikir masak tengahari..minum petang dan makan malam..hahhahaha..
Tapi i tak kejam tau..awal pagi dah siap2 masak untuk orang kat rumah..siap mengemas ,membasuh dan sidai kain..

Ok!..pada kawan2 yang meraikan Deepavali hari ni..Sue nak ucapkan Happy Deepavali...Pada Love juga..
“happy diwali to love n family...



Tuesday, 14 September 2010

Sesi Kutip kad Raya Maya 2

Thank's Deetha..

Monday, 13 September 2010

Sesi Kutip kad Raya Maya

Sesi mengutip kad raya maya..Nak hantar kad raya mmg tak sempat..Jadi kad maya ja lah menjadi penghubung..tu belum lagi ditambah dngn SMS nya..Tapi SMS tak kan nak letak sini jugak kot..heehhehhe...Ok..Thank's kepada semua yg sudi menjadi sahabat sue..Semoga persahabatan ini akan dirahmati dan diredhai Allah...







Wednesday, 1 September 2010

Merdeka

Belum terlambat lagi nak wish SELAMAT HARI MERDEKA rasanya..Bak kata jiya..Sila laung..MERDEKA..MERDEKA..MERDEKA..3 kali tau..Jerit kuat2 sampai jiran2 dengar lagi baguih...hehehehhe

Key..nak tepek gambo poster dari cik Jiya kita nih untuk tatapan semua...

Tapi..dalam pada kita meraikan kemerdekaan negara kita..Sue agak kecewa dan sedih dgn situasi yg berlaku di negara jiran kita sekarang ni. Situasi dimana bendera kita dipijak..dibakar..negara diboikot..Apalah salah kita..Huhuhuhuhu...jangan lah situasi mcm ni berpanjangan hingga boleh menjejaskan hubungan baik yg selama ini terjalin.

Raya...raya..raya..

Nih adalah n3 melekat..melekat kat atas ni sehingga tuan blog rasa dah rasa suam2 kuku dgn mood raya..So..silalah scroll ke bawah untuk n3 terkini..Tu pun kalau ado..hehehhehe





Ni betul2 semangat nak raya dah tau..Ok!..sue nak kasi pantun skit..

Anak Kera Curi Ketupat
Kena Kejar Terlompat-lompat
Nak Pos Kad Raya Dah Tak sempat
Kad Maya sajalah yang paling Cepat


Buat sahabat2 di perantauan pula..Jangan nangis2 tau..

Jauh Mana....
Jarak kita.......
Lama manapun tak jumpa
Kita tetap
Pandang ANAK BULAN yang sama
SELAMAT HARI RAYA.



Ok!..buat sahabat2 maya sue..hope sudi2kan ambik kad ni ya..Sue ikhlas memberinya tanda persahabatan kita...
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.




Note: Terimalah kad raya yg x seberapa ini tanda ingatan..nak sebut satu2 tak terlarat..so
mana
sudi sila lah ambil ya....

Saturday, 10 July 2010

Happy Birthday

Malam ni ada yg sambut hari jadi rupanya...
Happy Birthday Jaja...Kita seumur tau..tp sue dah awal2 lagi capai angka tu...

kad ni untuk Jaja...

Nak nyanyi skit..

Happy Birthday to you
Happy Birthday to you
Happy Birthday to you
Happy Birthday to Jaja




Sunday, 9 May 2010

Kutip

Morning...
Pagi yang indah hari ni..Alhamdulillah sue amat2 bersyukur kerna Allah masih memberikan sue nafas untuk meneruskan hidup2 ini.

Okeis!..pagi2 lagi dah dapat kad dari kak ieda, sempena hari ibu hari ni...Cantik kan kad tu..Thank's kak ieda..Happy Mothers Day untuk kak ieda dan semua ibu2 di seluruh dunia...





Saturday, 8 May 2010

Terharu juga

Kad dari kak aida....




Thank's kak...

Berangan seh!..belum bergelar ibu tapi dapat kad dan ucapan hari ibu..hu..huu..
Terharu juga...macam mana la perasaannya kalau dah jadi ibu ya...
Hope satu hari nanti sue merasa juga terima ucapan ni..Heee...Bilalah masanya nak tiba ni..Sue sentiasa akan sabar menanti....

Saturday, 2 January 2010

Anak rimau terlepas sambut new year.....


Hee..he..jiya..Neh!..akak tepek gambo anak rimau ( ceh!..cam anak kucing pon ado ni) yang cute ni...Akak jeles seh dengan ke kretifan ko...(tangan ku dah tak kreatif..keras dah..hu..huu.lg pun akak tak do gajet yg canggih cam ko jiya..heeee...)

Apa-aper pun thank's jiya...


Wednesday, 25 November 2009

Ucapan Raya untuk Semua


Di kesempatan ni sue nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA kepada semua rakan blogger sue yang selama ini sudi berkongsi rasa dan banyak mengajar sue tentang banyak hal
Semoga Hari Raya kali ini akan diraikan dengan penuh gembira bersama keluarga tercinta....

Kepada rakan2 yang menyertai cabaran 99HTN...Good Luck..janganlah tergoda dengan dugaan di hari Raya ni ya...

Okies..Da..Selamat Hari Raya....


Saturday, 12 September 2009

Kad Raya


Sangat nostalgia...sekarang ni susah sangat nak tgk orang kirim kad hari raya lagi..semua sbb adanya kemudahan teknologi yang canggih...Sekarang oarang lebih senang hantar ucapan melalui e-card, mms or sms....Ni first kad hari raya yang sue terima..Hu..huu...tu pun daripada Giffarine Company..h..huuu....


Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "