Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (214) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (16) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Saturday, 14 January 2012

Mee Goreng Ala Mamak ker Ala Campak..(^___^)

ASSALAMUALAIKUM.
Dah petang baru nak update N3. Dah tak ada bahan nak update apa. Nasib la boleh cerita fasal makanan. Makanya, tu ja la bahan yg ada untuk update pun.
Pagi ni bfast buat Mee Goreng ala mamak. Kunun pagi ni just nak makan roti ja. Tapi semalam ada plak makyong kak opis yg request nak makan mee gorang buatan tangan sue. Peh!..bunyik macam best sangat ja sue masak kan…hehehe. So, hari ni ada la bahan nak update N3..walaupun just sekadar Mee Goreng…Tetap juga nak post..ngeeee…
Nak buat macam mana, hari ni sue pergi opis lagi..petang pulak terus pi rumah Kak Long. Malam dia ada buat kenduri sikit. So..dah tentu-tentu sue tak masak lagi dah balik nanti. 


Ok..Layan Mee Gorang Ala mamak ni ya. Resepi kalau nak korang boleh la ambik Kat rumah CIK MAT GEBU ya. Lebih kurang ja sue buat pun…Tp cik mat punya lebih sempurna la..sebab banyak bahan-bahannya. Sue punya main campak-campak ja and gunakan bahan pun apa yang ada saja.
Daa..Selamat Minum Petang ya..(Sebab dah petang dah ni..Ngee)

4 comments:

ieda said...

ok apee versi campak2 sue .. kalau akak lagi simple dari nie ekekke

aah ujung2 minggu nie malas nak masak kan dikk
tapi anak2 ramai x leh lahh kena gak masak .. ;)

CT Delima said...

As'salam Sue

Kalau macam ni k.ct pun nak request jugalah mee goreng, tapi mee goreng basah..hehehe

Kalau ada yang request tu mestilah sedap hasil airtangan Sue kan. kawan yang menghargai masakan dari Sue mesti Sue dapat ganjaran pahalanya..Alhamdulillah

Asmara said...

tengok gambar pun org dah terliur nih. rasa pun mesti sedap! :D

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

nampak pun sedap mcm mamak masak!!

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "