Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (214) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (16) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Saturday, 28 January 2012

Pancake


Assalamualaikum. .  Morning semua.

Sabtu sudah. . . Mula hari ni, sue akan mula bercuti panjang. .  Aktiviti hari ni adalah. . Follow cik hb pergi kenduri kawen rumah kawan dia dekat Raub. So, semua keja kena settle awal2 pagi.

So. . Pagi ni sue just sempat buat Pancake simple saja. Cepat, senang dan sedap. Ok. . .tak mo menceceh panjang2. Sue tak bersiap lagi ni. . .baju pun belum iron lagi. .ngeeee.

Resepi.

Bahan-bahan

1 biji telur
1 cwn tepung gandum
1/2 cwn tepung kek
1 sdm gula
1 sdt baking pauder
3 sdm butter/ margerin
1 cwn susu segar
1 sdt esen vanila

Cara-cara.

-sue blander jer semua bahan2 tu. Panaskan kuali nonstic. Tuangkan sesenduk. Biarkan hingga masak.
- hidangkan dgn madu or butter.

Ok. . Tu resepi sue lupa guna sapa punya. Nanti2 sue update lagi ya.  Key. . Daaaa.

Published with Blogger-droid v2.0.3

4 comments:

Jay said...

wow..sounds sensational..
just found your space..love your space..
excellent posts with inviting cliks..
Am your happy follower now..:)
do stop by mine sometime..
Tasty Appetite

♥LOVE2COOK MALAYSIA♥ said...

Pancakes...anytime for me!!! Nakkk ;)

shaliza khairi said...

aishh cm sedap je. senang giler wat pncake tuh. huhu

ijan said...

Salam Kak Sue,
Saya pun makan breakfast mudah2 je, sebab malas nak masak lunch. hihi... tp kalo dapat p kenduri lagi beshhh!

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "