Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (214) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (16) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Wednesday, 25 January 2012

"Subway diet".

Picture from Google
Bulan  ni saja sudah 2 kali makan sandwich subway. And hari jumaat hari tu, tak  take away, tapi pi makan kat sana. Tempat biasa la kat  Subway VIVA Home Mall, Jalan Loke Yew. Masa duk tunggu Azwa pi order menu, sue baca la pamplet menu sunway tu.

Selain daripada menu dia yang pelbagai tu..Ada satu yang betul-betul buat sue tertarik.  Sesorang telah KURUS dengan hanya memakan sandwich subway  sebagai menu diet dia . "Subway diet". Pehhh!!!!...lost weight 107 kg tu, dari 200kg ke 90 kg. Banyak tu kan. Teruja ja tengok gambo dia terkini. Sapakah orangnya itu?..Orang itu adalah 'Jared Fogel'. baca SINI ya kalau nak tau cerita lebih lanjut pasal "Subway diet" dan kejayaan beliau. 

Kalau tengok balik...Boleh jadi betul juga "Subway diet" tu, sebab kalau tengok pada menu dia, sandwich subway  ni  yang paling tinggi pun kalorinya iaitu 290.2  saja.  Tapi Ingat.. sandwich  saja ya.  kalau jam-jam tu makan sanwich dia plus dengan air bikarbonat ka or ada menu-menu sampingan lain, tentu la banyak kalorinya kan..Heeee

Ok!..meh kita tengok berapa  kandungan kalori dalam  setiap menu sandwich subway tu. 

Untuk  6” Regular

Chicken slice  - 284 kalori/ 3.6g Fat

Roasted Chicken – 289 kalori/ 2.0g Fat

Roasted Beef – 314 kalori/ 4.9g fat

Subway Club – 340 kalori/ 4.8g Fat

Turkey Breast – 276 kalori/ 2.0g Fat

Turkey Breast & Chicken Slice – 290.2 kalori/ 2.9g Fat

Chicken Teriyaki – 340 kalori/ 2.4g Fat

Veggie Delite – 213 kalori/ 1.2g Fat


Picture from Google

Ni la  "Jared Fogel" tu. Tengok la seluar dia pakai dulu dengan sekarang. Heeeee....Jauh bezanya kan. Ok semua..itu saja maklumat yang sue nak share hari ni. Sharing is caring kan. Ada sikit-sikit ilmu pengetahuan kita tahu, kita share sama-sama untuk dapat manfaat bersama..Ngeeee








    

8 comments:

Kak Sam said...

Alamak teringin le pulak

ibh said...

Kak Sam..jgn katakan akak ja teringin..Sue bulan ni, manjang teringin makan ni saja..heeee

ieda said...

wahhh sungguh nie
huhuhu mana ada di ktn subway niee
adehhh
semangat ! .. kena semangat balik berdiet huhuhu , leh tak start esokk ;(

Alin Marlini said...

ALin suka..lagi2 kalau dpt voucher buy 1 free 1

HomeKreation said...

Senang nya ada subway ni ya.... kat Sarawak ni terpaksa lah makan nasi masak sendiri jer....

si tuan putri kiUt said...

mggu lepas dlm 999 restoran subway adalah salah satu yang diserbu oleh JAKIM sebab guna sijil halal tipu... sabar je laa kan

tiefazatie said...

wah..sgt2 menarik nie..hee

Ekien Zainal said...

hi assalamualaikum...
tumpang tanya, jika ada stall sandwich ala subway tepi jalan... menawarkan harga 50% lebih rendah dari subway. anda berminat tak. saya tgh buat survey

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "