Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (15) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Ikan (2) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (2) Lauk (6) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (236) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (14) Menu Mudah (10) Minuman (9) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Muffins (1) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (3) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (18) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (17) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (2) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Telur (1) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Version teringin

Salam..
Errmmm hari ni tetiba plak rasa macam teringin nak makan mee kari version air tangan sendirik....
Dulu jemu.. asyik makan mee kari ja..Maklum la..hb kan orang utara..Hari-hari kari..kari..kari...tu pasai naik muak jadinya..Kalau mee kari tu, kira dah macam menu kerap ler..asal jemu jer makan nasik suh buat mee kari...Buat open house pun mesti ada mee kari..hadoii la...kari ajoooo......




 Ni ler mee kari ala2 pemalas sue..simple jer kan ( ala tak terliurnyalah korang kan )..tapi sedap..hak..hak masuk bakul angkat sendirik ler plak.. Haa..haa..actually ni gambo lama yang baikkk tersimpan dalam koleksi.......

Nih blum tentu lagi dapat buatnyer untuk hari ni..yo lah, skang ni sue still kat opis lg..Kalau dah kebulur sgt nak makan pun..kedai jer la jawabnyer kot..huuu..huu..tu pun kalau hb nak pg makan kat kedai..
Sekarang ni sue amat-amat lah jarang makan kat kedai...balik lewat pun ..masak juga lah *isteri solehah la katakan..kih..kih



  




   

3 comments:

Mia-Ina said...

yg ptg kak sue masak sendiri kan..pasti merasa sedapnya...wah, klu kat utara mmg asyik gulai je..mana tak gemuk mia dulu..lani, nsb la sesekali je balik umah mak, br dpt rs gulai...hehe, mak x tau anak dia tgk gila sup dgn dietnya di umah sewa ni..dia pelik, balik umah..anak dia mcm best sgt merasa gulai..hahaha

ibh said...

Hee..hee..betui tu..janji air tanga sendiri kan..
Akak pun kalau balik sana,mak mertua asyik masak gulai ja..Tu yg badan akak naik bagai di pam-pam.kih..kih...

ibh said...

Hee..hee..betui tu..janji air tanga sendiri kan..
Akak pun kalau balik sana,mak mertua asyik masak gulai ja..Tu yg badan akak naik bagai di pam-pam.kih..kih...

Sup Tulang Jangan Pandang Belakang

Kali ni up lagi menu dah basi.Dah try lama dulu.Sesekali   nak juga try resepi google..Biasa tu buat sup ala campak-campak ikut hati ja. ...