Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (4) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (228) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (10) Menu Mudah (8) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (2) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (17) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (13) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Saturday, 9 January 2010

Strategi untuk diri

Dalam usaha untuk menguruskan badan ni sue akan cuba buat beberapa perkara ni....

* Kerap mendaki tangga. So kalau kat opis, sue akan turun naik tangga..elakkan menggunakan lif. Try percepatkan langkah masa naik atau turun tangga. Kat rumah..tak mo malas2 lagi bila hubby suh turun naik amik barang dalam bilik...

* Balik kerja.....Tak mahu hubby jemput sampai depan pintu utama lagi..sebaliknya sue sendiri akan berjalan pergi ke tempat parking..

*Hujung minggu rajin2 kan diri turun berkebun di laman rumah yang sekangkang kera tu..sekurang-kurangnya keluar juga peluh..disamping tu..tak ler rumput panjang tak terurus lagi..bunga2 juga tak lasegan nak berbunya lagi..hee...heee

* Hujung minggu juga, keluar jalan2 pusing taman..sambil2 keluarkan peluh..boleh juga kenal2 jiran ( haa..haa..statment lawak ni )..Agak2 nasib tak baik..akan keluar peluh yang banyak bila terpaksa berlari pecut ( haa..haa bila ada anjing yang akan mengejar...kes banyak sangat anjing tersesat dalam taman ni )

* Rajin2 kan diri untuk mencuci semua bilik air dalam rumah ni setiap hari.. ( waaaa...aktiviti paling malas..sebab jenuh sakit pinggang nak menyental lantai...lagi2 bilik air kat bilik sue paling besar sekali...jenuhhh la....huu..huu )

Apa pun hope sue boleh follow apa yang sue rancangkan ni....


No comments:

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "