Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (212) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (15) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Wednesday, 27 January, 2010

Tragedi 27 Januari 2010

Salam...
Sekarang ni sue rasa macam trauma skit..dada still berdebar2 lagi..Nak tau apa kes?...

Sue xciden petang tadi..Xciden dengan moto...Bukan dekat jalan raya..tapi dalam kawasan opis...Kami tak pape..keta..bumper depan, belah kanan yang kena..mentol terpelanting..tempat air pecah langsung...sib enjin ok..

Yang moto tu..teruk juga la..budak tu (actually dah tua rupanya..40 an umurnya )tak der luka paper pun..Still bleh gerak n jalan..Tapi dia kata dada dia sakit..So..lepas park moto dia kat tepi..Kami bawa pg amergency (sib baik still dlm kaw spital..so dekat sgt la nak hantar)..Sue dah tak bleh buat apa dah..sgt2 terkejut..Sebab kejadian tu mcm sekelip mata ja..Tak tau nak salahkan sapa..Tapi hb kata dia pun ada salah..sbb tak sempat break..terkejut n tertekan minyak...

Sampai amergency..paham2 ja lah..Off coz ramai yg kenai ( aduiihhh..jgn kecoh satu spital dah la kes nih)..Sue duduk luar ja...Hb pi masuk sampai dalam, pi uruskan..Borak dgn security..dia kata tak da pap pun tu..sbb tengok dia bleh gerak pun..

Tunggu hb lama juga..Dalam hati risau gak..takut la apa yg jadi sbb lama sanagt. Dalam kul 9 lebih hb kuar..rupanya dia bawak budak tu pg department dia ( staff radioterapi rupanya budak tu ).Hb kata, budak tu sendiri yg buat x-ray pd body dia..Tak da apa, cuma tulang dia mcm terrapat skit ( betul ker statment ku nih)..Actually, rupanya sblum ni dia penah xciden jg rupanya...

Balik tadi tawakal jer..sbb tempat tempat air dah bocor kan..takut keta panas jer..Macam mana lah agaknya perasaan bagi mereka yg terlibat dgn kemalangan yg besar lagi2 melibatkan kematian kan?..Huuuu...takut nak pikirkan....

kemalangan mcm ni pun sue dah trauma..apatah lagi kalau membabitkan kematian..Hadooii la.....
...





4 comments:

eynda said...

Isskkk....akak ngeri la bab eksiden...memang fobia sampai takut nak bawak kete dok pikir bukan2 aje....kekadang kita bawak ok, orang bawak tak ok...kita terkena kes naya jek...kekadang takde sape ganggu kita pun boleh eksiden...tawakkal je la masa bawak kete...mesti terkejut sangat2 kan...rehat la dulu...tenangkan hati...take care...

lemongrass said...

Alhamdulillah u n hubby and moto guy tu takde pape. Kereta boleh dibaiki kan... Kalau I jadi you pun sure akan trauma seminggu dua. Take care ye!

ibh said...

Thank's kak eynda and kak LG..
Tu lah..syukur alhamdulillah tidak melibatkan kehilangan nyawa...kalau tak lg truma agaknya....

Mia-Ina said...

ish cite psl accident, mia pernah 3x alami accident..tp slh satunya mcm apa yg kak sue alami la..mujur xde pe2 kat org tua tue..huhu..dia yg salah x tgk jalan nk belok..tp mau kecut gak...wp kte bw di jln utama..

pepun, syukur akak slmt...

terkadang bile jd accident, kte belajar utk lbh berhati2x..& memandu elok2

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "