Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (4) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (230) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (12) Menu Mudah (8) Minuman (9) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (3) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (17) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (16) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Sunday, 31 January 2010

AKTA RAHSIA

Salam...

Just nak share maklumat ni..Maklumat ni pun sue dapat daripada blog Abg Ben...Bca dulu baru buat penilaian...Haa...haaaa


SEMUA BLOG PERLU DIDAFTARKAN DI BAWAH AKTA RAHSIA...

Mulai 29hb FEB 2010 , semua blog di Malaysia perlu didaftarkan. Ini bertujuan memastikan blog blog yang ada di dalam malaysia ini berinfomasi dan mempunyai kandungan yang tidak bertentangan dengan undang undang...haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

Bagus gak kan kalau kena daftar ni..kalau tak , jadi blogger haram la..hahahaha...

Blog blog yang didaftarkan akan diberi sijil sah ..ala cam sijil HALAL JAKIM tu la...pastu leh letak kat dalam blog korang...setiap pembaca akan melihat dulu sijil tu baru boleh baca..kalau takde , jgn baca...haram disisi undang undang..haaa....leh ditangkap gambar woo...

Setiap blogger perlu memberi maklumat peribadi diri sendiri semasa mendaftar secara online...Anda perlu men'scan' ic anda , surat beranak anda , surat beranak kedua ibu bapa anda , bil elektrik anda dan juga perlu membuat surat secara bertulis , mengapa anda nak berblog ! ...wow..i likeeeee....

Anda akan diberi masa 2 minggu untuk menentukan anda layak berblogging atau tidak..jika tidak ,secara automatik blog anda akan diblock....waaa..blog di block...cam besh je bunyik kan..

Memandangkan ramai blogger skang ni makin mengarut , ada baiknya peraturan ini diperkenalkan...ni asik baca pasal politik yang tah betul tah tidak....kita dok kena tipu jeek....pastu info info mengarut...dari mana tah kutip pun tak tau...pastu ada gak blogger yang dok citer pasal artis...apa giler ! artis pun nak diceritakannya..nak kumpul dosa ke ?

ok ok..untuk daftarkan blog ni...anda perlulah ke ...http://www.akutipujer.gov.my

Ok..sekian untuk berita jam 6 petang...jumpa lagi ..salam....

lalalalalalala


Haaaa...Terkejut kan....sue pun terkejut juga..sue pasti ramai tak tau tentang ni....Tapi bila diamati..KENA TIPUUU RUPANYA..Tapi..tak dapat dibayangakan kalau betul...habis lah, blogger macam sue nih...yang berblog hanya untuk mengisi masa lapang....



No comments:

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "