Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (15) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Ikan (2) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (2) Lauk (6) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (236) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (14) Menu Mudah (10) Minuman (9) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Muffins (1) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (3) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (18) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (17) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (2) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Telur (1) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Mood sedey 2 hari sblum Raya..

Selamat hari raya u all semua..Mesti ada yg dah amik cuti seminggu kan..Dan dah ramai yg plan holiday masa cuti raya ni..

4 me..huaaaaaa....
Raya kat sini ja..Tak balik kampunggggg..
Sedeyyyyyy nya

Tadi cik hb dah pesan suh siap2 iron baju raya..Kita semayang raya sama2 dekat taman sebelah ja...Huaaaaa..nak menitik air mata tau...Sedeynya....

Ni la first time raya sendirik, tak balik kampung...


Start malam ni dah kena plan..memandangkan raya kat sini ja..Kena la plan apa nak buat bg nak wujudkan susana Raya tu juga.

Masak2 dah tentu la..i kena buat sendirik lagi..
Ingat nak buat biskut 1 @ 2 jenis...
Buat kek 1 jenis
Rendang, gulai daging favorite cik hb, nasi impit & lemang ( suh cik hb beli ya)
Jangan cik hb mintak buat ketupat palas sudah..Naya ja..Mau berjurai ayaq mata nanti...Remeh nak buatnya...bukan i tak reti ya..huhuhuhuu

Macam ni la agaknya perasaan korang2 yg duduk jauh diperantauan tu kan..lagi sedey agaknya..huhuhuhuhu...

1 comment:

wida said...

sama lah kita..x balik kg jugak :(

Sup Tulang Jangan Pandang Belakang

Kali ni up lagi menu dah basi.Dah try lama dulu.Sesekali   nak juga try resepi google..Biasa tu buat sup ala campak-campak ikut hati ja. ...