ASSALAMUALAIKUM.
Kali ni tak mo tulis banyak-banyak..Letih tak hilang lagi..tapi gigih juga nak update n3..
Key..meh jamu mata dengan Murtabak Pisang Mini sue ni..Tak la spesial mana pun...Tapi boleh la juga buat air liur meleleh (bagi yang mengidam la)...Heeee..
Teringat dulu kecik-kecik, mak selalu masak murtabak pisang ni...Kebetulan Mak ada kirimkan pisang dari kampung..So, boleh la buat murtabak pisang..Tapi yg ni version mini saja..Pakai kulit popia ..Maklum la..tak pandai nak menebor roti..Ngeeee...
Murtabak Pisang Mini
Resepi : Sue@suemiezi.blogspot.com
Bahan-bahan
- 5 biji pisang berangan (potong kecik-kecik)
- 2 sudu gula
- 4 sudu air (patut tak payah bubuh pun)
- Masak semua bahan dalam kuali sampai kering or kekuningan.
- Angkat dan biarkan sejuk seketika.
- Balut inti dengan kulit popia macam buat roti canai.
- Panaskan kuali ..bubuh sedikit minyak dan masak hingga garing.( sue pakai kuali non stick )
- Angkat dan sedia untuk dihidang.
..
2 comments:
mudah resepi.boleh ikut :-)
sungguh tak penah makan..nmpk sedap..
Post a Comment