Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (214) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (16) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Tuesday, 9 August 2011

Tiada N3 masak..

ASSALAMUALAIKUM...
Alhamdulillah...syukur ya..sempat juga kita merasa berbuka tadi...hari ni dah ramadhan ke 9... La ni sue malas nak upload gambo..Bukan pa..Menu lebih kurang sama ja...Ulang-ulang menu sebelum ni...Rajin-rajin nanti sue up ya...Bukan pa..malas nak transfer gambo..malas jugak nak edit gambo.... Nak up mobile tadi pun tak sempat sebonya...cukup-cukup ja siap dekat nak berbuka..Heeee...
Menu hari ni simple saja...Bihun sup,smabal kicap, Pisang salai goreng dan Ayam goreng berempah..... Supnya pun sue campuq semua..buh sayuq banyak-banyak..So sue just makan sup sayuq ja la tadi..Tuk hb ja sue sediakan bihun...Sue banyak makan pisang salai goreng hari ni..5 ketui sue bedal..kikikikiiii..Full perut jadinya..Dah la minum ayaq tembikai..lagi la cepat kenyang....

Ok...sue tak mo menceceh panjang-panjang lagi...Pas ni nak pi kemas-kemas rumah sikit..Pastu nak packing baju siap-siap...Sok balik keja terus nak gerak balik Perlis.....Apa-apa kalo rajin sue akan update dari Perlis... Nak baliik sana, sue kena prepare  betul-betul..terutamanya, sue kena set kemas-kemas dalam kepala ni yang SUE NI TENGAH BERDIET...makanya sila jangan rambang mata tengok makanan-makanan yang menyelerakan kat PARAM nanti...Sebab apa sue cakap macam ni...Sebab..kompem, hb akan ajak sue pi beli ja makanan...Alasan dia...Duk kampung makanan murah-murah dan sedap-sedap..so, tak payah la nak masak-masak..Pi beli saja...And lagi best alasan dia (ni sebab nak bodek sue saja la ni..ngeee) ..kita balik ni..nak bawak ayang jalan-jalan la..Kita pi  bercuti la..

Erk!!!..apa daa....Asal ajak bercuti.. pi balik kampung dia...Kikikikiiii..Layan ja laa....Tak bawak jalan-jalan nanti...Siap laaa....(^_^). Ok lah...sue stop dulu..nanti tak siap keja-keja sue...Daaa semua, nanti free sue pi tengok juadah berbuka korang ya....La ni tak sempat la nak pi selongkar dapur korang...key..Daaaa...

7 comments:

gerhana luka said...

wei balik perlis jgn lupa makan ikan bakar kat kuala perlis hee.. memang makanan kat sana murah2 ape sue kalau nak banding kat sini. teringat aku zaman belajar kat sintok dulu jauh sampai kuala perlis aku gi cari ikan bakar bestnya nak ikut balik boleh?

Anawahid said...

semoga selamat pergi dan balik sue... meh pelok3... heeee

Ijan said...

Salam Kak Sue,
wah awalnye balik kampung..dah start cuti ke? kira jalan2 la tu balik umah mak mentua ye. hehe.... jalan2 param pun ok ape... sila lah tutup mata sebab godaan memang besor bulan2 pose ni. kiri kanan sure nampak sedap jer.hehehe

ibh said...

Gerhana luka: Akan ku ingat tu mully..memang nak ketuk hb pun..nak ajak dia makan ikan..Aku tengah kemaruk nak makan saja ni..kikikikii

ibh said...

Kak Ana:Tq Kak..Meh peluk2 ....Muahhh!..muahh!!..

ibh said...

Ijan:Sebab tahun ni raya rumah akak..so balik perlis awal skit..prepare apa yg patut dulu (^_^)...
Tu la..harus kena tahan godaan tu..dah terbayang makanan yg macam-macam tu..Ngeeee.

Mia-Ina said...

wah dh nk balik negeri mia ni..best best..enjoy meal kat sana..pekasam jgn lupe bw balik tau

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "