Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (212) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (15) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Thursday, 4 August, 2011

Ramadhan ke 4....Makin tak ada idea...


ASSALAMUALAIKUM...
Baru hari ke-4..Idea nak masak makin tak dak...Asal time rehat ja...Jenuh duk skodeng rumah-rumah otai masakan .mencari menu-menu yang simple dah sedap.

Hari ni sebenarnya dah plan nak masak Mee Udang ( 2 hari dah teringin nak masak tau..)..Alih-alih balik tadi jem dan hujan turun la plak...kompem lewat sampai rumah.. Sudahnya..hb kata dia pi PARAM ja la..tak payah susah-susah masak.... Singgah PARAM..sue suh dia beli food tuk dia dan adik saja...Sue soal makan ni, tak dak hal lah...Makan tempe dan sayur pun ok saja....

Tapi...rasa makan tak sempurna lak kalo tak masak juga...Makanya..lepas solat...masuk dapur buat puding@jelly... Dalam esbox ada lagi Dragon Fruit yang adik bagi sebelum pose ari tu..Try buat Jelly guna buah ni...Sue main buh buh ja...Hasilnya....




Taraaaaaaa....



Ni ja lah yang termampu sue buat hari ni...Letih terkejar-kejar balik keja nak masak..Tapi semangat tu kuat..makanya petang ni ada la pencuci mulut juga..Kalo idak...makan aja lah korma ya....(^_^)





1 comment:

suhailas said...

cantisssnyaaaa.....kaler dia marbeless

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "