Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (214) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (16) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Monday, 1 August 2011

1 Ramadhan + Bihun Sup

ASSALAMUALAIKUM....Alhamdulillah...lepas sudah sehari kita mengharungi ramadhan...Syukur sangat dengan nikmatnya...Hari ni..sue sediakan menu yang sangat simple....Sebelum nak balik tadi..Tanya cik hb, dia nak makan apa....Alhamdulillah...hari ni dia tak mau makan nasi...Bila dengar ja macam tu..sue memang suka la..Sebab sue seboleh-bolehnya tak mahu makan nasi....Sampai rumah pukul 5.30..Terus masuk dapur...Tahun ni kalau boleh sue tak mau langsung pi PARAM....Bukan apa..kalau dah pi sana...memang nafsu tu macam-macam nak... Lepas tu, rasanya belum tentu sedap (ceh!..macam la sendiri masak sedap sangat..ngeeee)... Sudahnya..membazir ja... Baik la masuk dapur...masak sendiri...Ya dak?...(^_^).. Biar susah sikit..janji puas hati.

See...simple je bihun sup i....

Hari ni sue just buat bihun sup simple ala sue ......Mudah, cepat dan tak perlu nak sediakan lauk bagai..Heeeee...Xtra..sue buat sardin roll juga.....Alhamdulillah...dua kali cik hb menambah tadi...(^_^)....


Hitam..hitam sitampok manggis..sungguh pun hitam...tak dapat makan , mau menangis woooo...kikikiki..ntah2 apa2 la kan...Itam pun..sedappppp.....

Taraaaaaaa....Sardin roll i yang hitam....Nasib tak hangus woooo....Nak wat cam na..Masak terkejar-kejar..Heeeeeee...

5 comments:

K.Nor said...

salam sue.. wahh k.nor suka menu berbuka sue arini.. best tu :)

eja said...

bgs2..xmembazir..=)

Mia-Ina said...

time nk buke pose ni..apa pun rs sedap..ehehe...janji kte msk org mkn

gerhana luka said...

best la berbuka tak makan nasi, aku kena bebuka nasi cian suami aku tu keja angkat berat banyak tenaga nak guna kena la bebuka nasi heee... srdin roll tu aku suka gak tapi versi goreng takyah celup telur garing gitu...

shaliza khairi said...

wah.. sodapnye tengok sardin roll tuh. ^^

salam ramadhan akak.

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "