Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (15) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Ikan (2) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (2) Lauk (6) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (236) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (14) Menu Mudah (10) Minuman (9) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Muffins (1) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (3) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (18) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (17) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (2) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Telur (1) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Ramadhan ke 3....Makaroni sup...

ASSALAMUALAIKUM.
Syukur Alhamdulillah...Dah hari ke3 ramadhan... Alhamdulillah juga...sue masih lagi boleh bertahan..Masih larat lagi dan masih ada mood yang baik lagu tuk menyediakan sendiri juadah untuk berbuka puasa. Cik hb pun tak banyak kerenah..Kami pun makan ala kadar saja..Cukup-cukup untuk alas perut...Masih tidak berlaku lagi pembaziran ya...Heee..

Okey..hari ni cadangnya nak masak Mee Udang..Tapi keciwa betul..Stok udang dah habis rupanya. Macam manalah sue boleh terlepas pandang..ingat udang ada lagi dalam esbox tu...Last-last tanya hb nak makan apa...Dia cakap...masak sup-sup dah la...Alhamdulillah..lagi mudah la kerja sue...Makanya..petang ni sue buat sup juga..Makan dengan makaroni....Kali ni sue guna pes SOTO ADAMI...Tapi sue ubahsuai ikut version sue...Emm..alhamdulillah, sedap...

Seperti biasa...simple....
Xtra juadah hari ni.... untuk kuih..hari ni sue just masak pisang goreng salai lagi...Lawannya AIR SIRAP BANDUNG...Fuhhh!!! memang kenyang...Sepeti biasa..bila banyak minum air...makan pun kurang sebab perut dah full...So, total makanan yang sue ambik hari ni..2 gelas sirap bandung, 4 ketui pisang salai and 3 sudu Makaroni sup ( tu pun share makan dengan adik..ngeee)..Oh ya!..tak lupa1 ketui kurma...Alhamdulillah...memang makan tak hingat tu...Ntah bila nak insaf ni..dah 3 hari makan sampai senak perut...kikikikiiiii.....nafsu..nafsu...


4 comments:

ijayuji said...

Salam kak sue! dtg dgn perut buncit niii nak mintak macaroni sup akak :D kasi sambal kicap sekali ya :D baper sume sekali? apa?? 20 hengget???!! hutang dulu lah eak wakakaka...

ijayuji said...

Salam kak sue! dtg dgn perut buncit niii nak mintak macaroni sup akak :D kasi sambal kicap sekali ya :D baper sume sekali? apa?? 20 hengget???!! hutang dulu lah eak wakakaka...

ibh said...

Uit....tak kenyang lagi rupanya adik akak sorang ni...Dah!..tak payah bayo..Pi aja carik sendiri kat dapo tu..Jgn lupa..kemas balik nanti..ekekee

Anawahid said...

sup2 x jalan sue kat rumah kalo bln posa... ianya jln time ada yg demam.. wakakakaka

Sup Tulang Jangan Pandang Belakang

Kali ni up lagi menu dah basi.Dah try lama dulu.Sesekali   nak juga try resepi google..Biasa tu buat sup ala campak-campak ikut hati ja. ...