Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (15) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Ikan (2) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (2) Lauk (6) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (236) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (14) Menu Mudah (10) Minuman (9) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Muffins (1) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (3) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (18) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (17) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (2) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Telur (1) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Mee Sup + Cucuq Kurma


ASSALAMUALAIKUM..
Syukur Alhamdulillah..hari ni dah 20 Ramadhan...Syukur sebab masih dapat melalui ramadhan sehingga ke hari ini.
Tak mo tulis panjang-panjang...bukan ada idea pun nak tulis apa...Just nak share menu berbuka hari ni.... Cadangnya nak masak nasi tomato...tapi hb nak makan Mee Sup...Makanya, haruslah ikutkan keinginan hb.. Sue bab makan no hal...tak makan pun tak pa...(^_^)...

Tuk kuih..just buat Cucuq Kurma...Heeee...idea spontan, bila tengok buah kurma yang banyak...Sue kalau berbuka just makan sebiji ja...So, timbul idea nak buat cucuq...Alhamdulillah..sedap juga rupanya...




Bahan-bahan
  • 2 cawan tepung gandum
  • 8 biji buah kurma
  • air
  • garam secukup rasa
Cara-cara

  • Belah dan buang biji krma..Cincang buah kurma.
  • Gaulkan tepung gandum, air dan garam.
  • Goreng.

1 comment:

cheqna said...

sangat menggiurkan sup itu...=)

Sup Tulang Jangan Pandang Belakang

Kali ni up lagi menu dah basi.Dah try lama dulu.Sesekali   nak juga try resepi google..Biasa tu buat sup ala campak-campak ikut hati ja. ...