Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (214) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (16) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Saturday, 20 August 2011

Mee Sup + Cucuq Kurma


ASSALAMUALAIKUM..
Syukur Alhamdulillah..hari ni dah 20 Ramadhan...Syukur sebab masih dapat melalui ramadhan sehingga ke hari ini.
Tak mo tulis panjang-panjang...bukan ada idea pun nak tulis apa...Just nak share menu berbuka hari ni.... Cadangnya nak masak nasi tomato...tapi hb nak makan Mee Sup...Makanya, haruslah ikutkan keinginan hb.. Sue bab makan no hal...tak makan pun tak pa...(^_^)...

Tuk kuih..just buat Cucuq Kurma...Heeee...idea spontan, bila tengok buah kurma yang banyak...Sue kalau berbuka just makan sebiji ja...So, timbul idea nak buat cucuq...Alhamdulillah..sedap juga rupanya...




Bahan-bahan
  • 2 cawan tepung gandum
  • 8 biji buah kurma
  • air
  • garam secukup rasa
Cara-cara

  • Belah dan buang biji krma..Cincang buah kurma.
  • Gaulkan tepung gandum, air dan garam.
  • Goreng.

1 comment:

cheqna said...

sangat menggiurkan sup itu...=)

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "