Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (214) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (16) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Friday, 15 April 2011

Tutorial Untuk Mama Rania

Sebenarnya..sue pun bukan pandai sangat nak buat n3 berpassword ni..
Pertama kali sue tau pasal adanya n3 berpassword ni melalui Cik Min..pastu Kak LG...
Teruja juga nak try..


Ok..buat Mama Rania..Ni akak sharekan tutorialnya ya..
Tu pun dapat daripada Blog Kujie2....Thank's tuan tanah..share tutorial ni..
Kat rumah Cik Min pun ada juga Tutorial ni...korang boleh pi carik sendiri ya kat rumah Tokey Macaroon tu..Heee

_______________________________________________________________________

Tutorial ini adalah untuk entri di blogspot berpassword.

1. copy code di bawah, pergi pada Layout -> Edit HTML -> dan letak dibawah atau di atas



Save.

Cuma perlu letak code ini sekali sahaja, tetapi setiap kali menukar template baru, copy letak code ini semula.


2. Pergi ke laman web ini.......vincentcheung

Masukkan secret key kat Key box - ini sebagai password.

3. Pada Plain Text ( kotak warna hijau ) tulis entri seperti biasa ( entri yang nak kita sembunyikan dan hanya boleh dibaca jika dimasukkan password tadi )

4. Klik Encrypt . Dan copy code yang terdapat dalam HTML CODE .

5. Pergi kat blog, create new entri, (pastikan dalam posisi Edit Html bukan compose ), paste code yang di copy dari tadi.

6. Publish entri seperti biasa.



Okie Mama Rania..Selamat mencuba juga..hehhehehee

1 comment:

Mama Rania said...

akk ikhlas ke x? code apa? code invi ka?ekekekek

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "