Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (4) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (228) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (10) Menu Mudah (8) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (2) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (17) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (13) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Saturday, 16 April 2011

Pancake...

Assalamualaikum...
Morning....
Hope hari ni semua orang bangun dengan keceriaan....
Yang Pasti..
Syukur kepada Allah kerana masih diberikan kesempatan untuk kita hidup di dunia ini lagi.
Syukur Alhamdulillah...

Okeh!..Tak mo merapu banyak2..
Layan menu sarapan pagi sue hari ni..
Dek kerana tak ada seru nak masak..
Makanya...buat breakfast simple-simple saja...
Lagi pun sue tak makan kan..DIET..hehehhe
Prepare bekfast tuk cik hb ja...

Sue memang sekarang ni ..tak dak nafsu nak melantak makan pun ....
Sebab tu i kurus  banyak sikit tau sekarang ni....
Hahhahaha..Jangan ada yang muntah ya baca pengakuan ni..kikikiki

Sila..sila..jemput makan ya....

Pancake yg itam..sebabnya..chef masak sambil layan fb..hak!..haruuuu betui..heeee
Resepi simple ja...Seperti biasa..gunakan resepi dari Kak Hana..

Bahan-bahan

2 biji telur ( sue letak 1 biji ja)
6 sudu butter - cairkan ( sue guna minyak masak ja)
21/2 cwn tepung naik sendiri
2 sudu teh baking powder
2 sudu besar gula
2 cawan susu segar
2 sudu besar lemon juice - optional
secubit garam

Cara-cara

Campurkan ke semua bahan dan blend hingga sebati.
Biarkan sebentar dalam 10 minit.
Cedok sesenduk adunan dan masak sehingga habis.
Hidangkan panas2 dengan topping pilihan.


No comments:

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "