Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (4) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (228) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (10) Menu Mudah (8) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (2) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (17) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (13) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Sunday, 10 April 2011

Panas ja hati

Panas ja hati .....I Betul-betul PANAS ni.....
Nak dijadikan cerita la....
Ada kawan sue ni bagi tau sue...
Hidup-hidup dirinya ditipu lelaki..

Dah kahwin..tapi still mengaku bujang...
Tapi siyes la...memang kalau tengok dari tingkah laku..tutur kata dia..
Mati-mati memang kita akan percaya yang dia ni bujang lagi...
Ya la..24 jam hidupnya bz manjang...banyak masa dihabiskan diluar...
Kalau bergayut or berSMS boleh kata 24 jam..
Tak buta-buta tu tertipu.....bleh percaya yang dia ni BUJANG...
Weh!..kalau ada bini..tak kan dia bleh call 0r SMS malam- malam buta kan..
Baik tu usah cakap la...Sangat la baiknya...
Kira memang sesuai lah untuk menjadi  suami sebab cukup sempurna..Cittt!!!!..sempurna kunun...
So..memang kesian la kawan i tu...
Buta-buta kena tipu...

Paling haru..bila kawan i cakap...
Rupanya...kalau time dia tido dengan wife dia pun..
Dia still boleh jawab SMS kawan i tu..
So..memang la tak syak langsung yang si JANTAN tu dah kawen.
Coz..tak kira waktu..dia still boleh jawab SMS.
Kalau dia call..and si jantan tak jawab..Jawapan nya ialah.."Sorry..i tertidur" or macam-macam alasan lagi.
Tapi rupa-rupanya time tu..dia ada kat rumah Bini dia....
Lagi satu..kalau kawan i ni merajuk..or tak jawab call or SMS dia..
Punya lah meraban si JANTAN ni...Tak senang duduk..Asyik SMS or call...
Kunun tak boleh hidup or tak senang duduk kalau tak tau keadaan kawan i tu.
Cilaka tak cilaka JANTAN macam tu...Eiiii..GERAM ja...
Sian la kawan i tu tertipu...

Nasib la hubungan tu belum sampai serius sangat lagi...
Allah tu sayangkan kawan i tu...kebenaran tetap kebenaran.
Akhirnya..dia tahu juga PENIPUAN si lelaki ni akhirnya.


Ni apa kes la korang KAUM LELAKI oiiii...
Awat la korang ni suka sangat nak buat naya kat orang pompuan hah!...
Korang tak pernah ka BERSYUKUR dengan apa yang korang ada ha...
Dah ada bini...Ok!..bukan 1 ya..dah 2 okey!..
Tak bersyukur juga ka lagi tu?...
Apa la yang dicari kan...
Nak kata hidup tak bahagia..Mustahil...

Sudah-sudah la tu KORANG oiii...
Larat ker nak menanggung dosa banyak-banyak..
Cukup-cukup la..nak tanggung dosa ko sorang pun dah tak tertanggung agaknya..
Ni nak tanggung dosa bini-bini..anak-anak KO pulak...Mau senget ke bawah bahu ko nanti.
Tak takut ka soal jawab kat akhirat nanti...
Sudah-sudah la menganiaya WANITA....


Korang rasa la kan...apa perlu dibuat ya pada JANTAN2 macam ni.
Sue pun buntu..tak tau nak bagi nasihat apa.
Sian weh!!!..Ni soal hati dan perasaan.
Cuma pesan sue...
TINGGAL KAN SAJA LAH JANTAN MACAM TU.
Tak rugi apa pun tak dapat kawen dia dia...
Ingat!..Perkahwinan memerlukan kejujuran antara keduanya.


Pesanan untuk si JANTAN..
Sudah-sudah la tu..keluarlah dari persembunyian personaliti tu.
Penipuan ko sudah terbongkar.
Tunggu sajalah..Balasan daripada Allah....
Berapa banyak lagi hati yang ko nak kecewakan hah!..
Sila BERUBAH...SEDO diri....




Ok Stop!...Macam nak migrain plak pala.
Tak pasal-pasal sue plak yang EMO..
Hope Allah berilah petunjuk pada kwan sue tu...
Berilah dia petunjuk untuk menyelesaikan masalah ni.



2 comments:

I want to lose weight said...

ni betui punyer emosional :)

Mia-Ina said...

eei geram pulak bc psl lelaki yg kawin ngaku bujang ni..mmg x bertanggungjwb langsung dgn isteri yg ada....sabo je la..emosi lak mia nie

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "