Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (4) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (228) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (10) Menu Mudah (8) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (2) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (17) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (13) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Saturday, 2 April 2011

Alergi

Keadaan sekarang adalah sangat tidak selesa....Why?...
Pelik...Ingatkan ia tak kan berulang lagi..


Benda ni terjadi dah lama...
Masa sue balik dari percutian di Pangkor bulan Februari tadi la.
Oh lupa..Sue tak up pun lagi cerita percutian di Pangkor tempoh hari kan...
Emmm...nanti la sue up gambar-gambar masa kat sana...
Gambar tak banyak pun...

Tapi nak cerita sekarang ni..adalah cenderahati yg rasanya macam kekal ja melekat  pada sue..
Tengok gambar ja lah ya...
Biar gambo  menceritakan segalanya...


Ni terjadi hari ni..Start tengahari tadi mula gatal-gatal balik....Elok pulak tu..kena tempat yang sama....Dua- belah tangan tau. Part yang ok tu..sebab pakai jam.

Ni masa sehari lepas balik daripada Pangkor...Actually...masa dalam bas lagi dah mula terkeruk- keruk menggaru...Sampai rumah ja..tangan mula bengkak. Gatal..usah cakap la...merenyam sungguh.

Tengok la..dah macam tangan raksasa plak tengok ha...dekat seminggu juga la..baru sue pergi jumpa doktor..Heeee...Degil..takut jumpa doktor...

Keputusannya..sah!..Sue kena alergi.....So..doktor bagi antibiotik dan cream untuk disapu.

Dannnn...setelah dikenal pasti..Inilah punca alergi sue....Haaa ko..sakan..Konon takut kena sun burn...Beli cream yang paling power sekali.....Sudahnya, lain pula yang jadi.....Nasib la sue tak sempat sapu kat muka..Sebab bot dah nak jalan..sempat sapu kat tangan ja...emmmm...Kalau tak lagi haruuuu...



So..kesimpulannya..
Kulit sue juga adalah dalam Kategori "Kulit Cap Ayam" ..Erk!..Haru-haru..
Hadoiiiii!!!!.....Dah la tanda sun burn tak hilang lagi....gatal- gatal naik lagi.


Passtttt!!!..tapi kan..Masa kecik-kecik dulu..Sue memang kuat berkudis. Okey!..tapi itu sebab sue suka main pasir dan selut kat sawah (berkubang macam kerbau..hehehhehe)....Lojik la juga kan...Emmmm...

No comments:

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "