Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (15) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Ikan (2) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (2) Lauk (6) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (236) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (14) Menu Mudah (10) Minuman (9) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Muffins (1) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (3) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (18) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (17) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (2) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Telur (1) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Lempeng di pagi hari



ASSALAMUALAIKUM...

Salam hujung minggu tuk u all semua..
Dah bekfast?...
Kalau belum..moh bekfast sama-sama....
Okey!..Hari ni...Bekfast sue senang dan simple sangat.
LEMPENG!!
LEMPENG ya bukan LEMPANG....wahahahaaa
atau dengan bahasa yang glemer skit..
Bak kata Kak AnaWahid LEMPENG ROLL... 
Rasa-rasa..Kak Anawahid pernah buat sebelum ni....

Ntah macam mana bleh nak buat LEMPENG plak......
Dulu tak pernah pun sue hadap nak makan lempeng..
Apatah lagi nak buat lempeng...
Ngigooo kot malam tadi..kikikikiiii..

Ok!..Moh layan LEMPENG ya....




Bahan-bahannya:-
2 cawan tepung
1 cawan air
1 cawan fresh milk
1 biji telur
1 sudu kecil garam

Cara-caranya:-
1. Masukkan semua bahan2 diatas didalam blender,
blender hingga sebati adunan.
2. Panaskan kuali leper yg disapu sedikit minyak masak
or non stick, ambil 1 senduk adunan tadi dn
tuangkan kedalam pan tersebut. Buat bulatan
senipis yg boleh, terbalikkan permukaan bahagian
atas kebawah dan angkat apabila sudah masak.
Siap


No comments:

Sup Tulang Jangan Pandang Belakang

Kali ni up lagi menu dah basi.Dah try lama dulu.Sesekali   nak juga try resepi google..Biasa tu buat sup ala campak-campak ikut hati ja. ...