Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (214) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (16) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Wednesday, 29 June 2011

Jatuh hati.....

Alamak!...Tak habis-habis teringin....Kali ni sue teringin la plak nak benda ni...Heeeee...

Macam best la plak!.....
Kena kumpul duit sendiri la nampaknya...Nak menyendeng kat cik hb...Ngeeee....harusss tak dilayan...
Apa-apa pun...Impian nak dapat mesin jahit tepiharus didulukan...kikikikiii....



Jadi Mc Gyver la pulak..(^_^)

Tengok!..Sapa kata tak boleh...Kita jangan selalu rasa lemah...Nak buat tu tak boleh ..nak buat ni tak boleh....belum cuba belum tahu lagi kan...
Heeee...ntah apa la yang sue bebel kan ni kan...Dah la masuk tak bagi salam langsung..terus-terus ja membebel...Heee...ASSALAMUALAIKUM..u all..(^_^)..

Ni semua sebab benda ni lah...

Getah ni ja yg dah haus....so kena diganti
 Sekarang ni kan mood menjahit tengah meluap-luap juga...Boleh plak, tengah syok menyiapkan projek baikk punya..mesin buat hal....Tak bleh jadi..semalam paksa juga hb bawak sue pi kedai SINGER...Seperti biasa..hangkut sekali mesin yang berat tu ya...Sampai kedai...Orang yang nak repair tu tak da la plak..kalau nak buat kena tinggal sehari..Iskh!!!..fikir2..tak bleh jadi..nanti tergendala projek...Tak pa...Tekad..sue beli ja getah tu..try pasang sendiri....

Sampai rumah..tak dan nak buat apa...benda tu dulu sue godek..Hehhehehehhe....Yaaaa...senang ja rupanya....Tak sampai 5 mint siap pasang dengan jayanya...Hahahhahhaa...pas ni tak payah dah hangkut mesin yang berat tu bawak sekali pi kedai..kikikikiiii.....I pun boleh repair sendiri dah ya...



Ni la dia projek yang sedang sue buat..apa lagi...menyiapkan satu set cadar dan bantal tuk bilik tetamu plak...Tinggal langsir ja lagi tak siap....Last dapat siapkan..sarung bantal tuk kawan sue ja....Pastu mesin terus jem..Tak mo gerak..heeeee...Sekarang dah ok ya..boleh la teruskan projek seterusnya...Fuhh!!!...berderet ni list projek-projek yang bakal menyusul..hehheheee.Tak sabo nak balik off.....ya la tu sue....haaahhaaaa..

Monday, 27 June 2011

Insaf balik

Hari ni sue start DIET secara disiplin balik...Ok!..Masak-masak tu..still on la kan..kalau tak, kesian la cik hb kan ..Kebuluq plak dia...Lagi pun..mood masak-masak tu masih lagi tengah meluap-luap...kena ikut kan...Nanti makin tumpul ilmu berkunfu didapur i tu..Hahahhahhaa..

So far..setakat tengahari ni..sue masih boleh tahan nafsu makan lagi...
hari ni i bawak bekal 2 biji epal hijau tau..kikikikiiii..Hb.. i bekal kan bihun goreng + telur goreng (oh!..rajin kan sue hari ni..ngee..mimpi kot malam tadi..kah..kah.kah..)..

Roti ada dalam laci..masih belum terusik lagi...Sue minum air kosong banyak kot..tu pasai perut still kenyang ja...Haii..payah betul nak sihat dan cantik ni kan...Ngeeee....
Tak pa..tak pa..Sabaq sue..Ingat matlamat tuuuu...Ngeee (^___^)...



PUDING KEJU

ASSALAMUALAIKUM...
N3 dah basi..tapi tak kira nak letak juga...Sebagai rujukan tuk sue juga..Sebab tu nak letak juga kat sini..
Ni projek petang sabtu tadi....
Sangat sedap...Tak rugi buat..I biasa la..nak try resepi yang sedap-sedap ja..Pastu yang ala-ala menambah lemak saja..Lepas makan..menyesal...Ngeeee...Sapa?..I ler tu...Sengal ja kan...



 Memang layan betul..Tak nyabor..tengok la tu...dengan acua-acuan sekali posing..kikikikiii... Digandingkan dengan Air Mangga Harum Manis...memang manissss...(^_^)...

Ok!..layan resepinya ya..Bulat-bulat i copy dari Kak Nor...Resepi asal dari AlongRos..Kreatif betui la along ni.....Heeee....

PUDING KEJU
resipi : AlongRoz
sumber : K.Nor@SecubitGaram

Saiz 8" persegi
BAHAN2:
13g Serbuk Agar-Agar
1 liter Air
120g Gula
3 biji Telur
120-150g Biskut Cheese - blend halus
1 sb Tepung Kastad
400ml Susu Cair
200g Susu Pekat ~ utk 1/2 adunan k.nor letak 2 sudu besar jer
50g Mentega

CARA2:
1. Masak serbuk agar2 dgn air sehingga hancur. Kacau selalu.
Masukkan gula & kacau sehingga sebati.

2. Pukul telur sehingga rata & campurkan biskut & tpg kastad.
Masukkan susu & kacau sebati.
Tuangkan ke dlm adunan agar2 tadi & tutup api apabila mendidih.
Masukkan mentega sehingga sebati.

3. Tuang ke dlm tin/acuan & biarkan sejuk di suhu bilik.
Sejukkan sebelum di hidangkan.

* Utk bahan telur, biskut, susu cair, susu pekat dan tepung kastard.. K.Nor blend semua sekali dlm blender.
Bila dah tuang ke dlm adunan agar, adunan akan jd pekat dan hendaklah sentiasa dikacau hingga mendidih. Pastu padamkan api dan biarkan sebentar (sejuk sket), baru lah dituang dlm mould (kacau dulu hingga sebati sebelum menuang)

Saturday, 25 June 2011

Kerabu Telur Dadar sempoi


ASSALAMUALAIKUM..
Tadi pagi..tak menyempat-nyempat nak bagi salam kan..Heeee..macam la bz sangat..Sebenarnya tak la bz sangat pun..Tapi tu lah..sebab cuti kan..Waktu cuti ni, setiap saat adalah sangat berharga bagi sue...(^_^)...
Tadi pagi dah buat menu berat..kunun tak da la teringin nak makan apa-apa dah..Tapi ntah macam mana, tetiba teringin  nak makan kerabu.....And teringat KERABU TELUR DADAR kat WHI semalam..

Bukak esbox..keciwanyaaaa, bahan-bahan...semua banyak yang tak dak...Hadap sangat nak makan kerabu..tapi bahan-bahan tak da kan. Makanya, kena kreatif kan diri mencari idea.....tapi lain sangat ya daripada yang kat WHI tu ..Yang version WHI tu nanti-nanti buat. Ini version bahan-bahan apa yang ada dalam esbox saja. Layannnn..



Bahan-bahan
- 2 biji telur ( siap2 didadarkan nipis2)
- 1/2 biji epal hijau
- Carrot (agak2 ja lah ya banyak mana)
- 2 biji cili api (cincang)
- 1 biji cili besar
- Bawang besar ( buh sikit ja)
- Air limau nipis/ lemon
- secubit garam/ secukup rasa

Cara-cara.
- Gaulkan ja semua bahan-bahan tu.
- Siap...

Tu untuk saiz hidangan kecil...nak banyak, pandai-pandai la korang gandakan ya. Rasa dan bahan-bahan pun korang boleh tambah or tukar sendiri. Nak buh kelapa pun sedap juga...Tunggu yang version lain ya..(^_^)...emmmm...Pokok pangkalnya..air tangan masing-masing yang buat sedap or tak sedap masakan tu..heeee....yo la tu...

Tak jadi gantung kuali..Ngeeee

Hapdet cepat-cepat....Ada banyak keja lagi..Erk!!!..Kunun..hehhehehe
Layan menu pagi ni....Berat juga..Sue buat mee goreng. Hambek ko...duk sorang-sorang buat mee goreng.
Ntah mimpi apa ntah malam tadi..pagi-pagi lagi dah masuk dapur. Tak jadi nak teruskan niat nak sambung tidoq (erk!..anak dara sila jangan ikut perangai ni ya..heee)...Alaaaa..sekali sekala hb tak ada kan...Time ni la nak memerap.

Ok! cukup dulu...nak sambung buat keja ni...Jemput makan ya..Daaaaa.... (^_^)


Friday, 24 June 2011

Mood Tension...Kureng Ok la tu.......

Tau kenapa jadi macam tu.....Huaaaaaa.......semua pasal JARUM PENIMBANG la tu.....Huuuaaaaa..tension tetiba..Sentap pun ada gak....Pizza ada lagi tu...Sapa mau makan..nak tak nak kena perabih juga sorang-sorang. Besa..past ja kat cik hb..kompem habis..Ni..dia tak dak..Huaaaa....tetiba teringat palk kat dia....

Dua minggu sudah..lupa diri..makan tak hingat.Pi kenduri...dapat NASI..sedapppppnyaaaa....Haaaaa ko..hambek!...Naikkk dengan jayanya jarum penimbang tu....

Tambah tension..MR turun woooo...tak bleh jadi ni...nanti lama-lama dia potong i plak...Ops!!!....(^_^).
Tak lah..yang pastinya..sue dah mula rasa.... Stamina sue mula menurun dah. Kesihatan kena jaga...takutnya kalau kena sakit....And off coz for awet muda...Ngeeee...

Nampaknya kena mula balik plan DIET ni...Nanti tak dapat capai target plak..Haru..haru.....Ok! Stop dulu...Mau turun naik tangga 5 kali jap...hahahhahaaa...sila percaya ya...(^_^)...Daaaa..


Rujukan i
 Rehan..pinjam sat MENU DIET ko ni ya..buat rujukan ....Terlarat..i follow ja..Ngeeeee....







Pizza again..and again....

ASSALAMUALAIKUM...
Salam jumaaat..Eh!..jumaat dah?..Heeee.....syokknya....I coti ya hari ni...(^____^)....Tu pasai bleh senyum lebor ja tu..hehehhehehehe.... Coti sebab cik hb pi kursus..Bleh cam tu plak ya?..kikikikiiiiii....Saja....

Ok..memandangkan..duduk melahu sesorang ja kan...Stakat nak layan tekak sendiri ja. Biasa sue bleh buat dekkk ja..Tapi kalau dah cik perut ni meronta-ronta..terpaksa lah juga masuk dapur buat sesuatu yg berat nak puehkan hati cik perut....Cik tekak..sebiji epal pun hokey dah..tp cik perut kata.."tak cukup ya"...kikikikiiii..sengal ja....

Nak suruh sue mengoreng-goreng. Sorry!!!...gantung kuali tuk 3 hari ni..Kita bako-bako saja ya... Tuk tu..pagi ni..sue buat pizza version sue...PIZZA SIMPLE@PEMALAS...sedap ja bunyiknya kan..hahahahhaaa.....Berat tu.sebab sarat isinya....Sue buat pakej tuk bfast, tengahari and petang ( ya la tu.....)......



Taraaaaaa......Pizza PEMALAS i........

Bahan-bahan
  • 4 keping roti gandum
  • telur 2 biji ( dipukul )
  • bake beane
  • 2 batang sosej
  • 1 keping burger ayam (bakor sikit dulu)
  • 2 keping keju
  • sikit mozarela cheese
  • sos cili
Cara-cara
  • Susun roti atas dulang
  • Potongkan sosej, burger ayam, and tabur atas roti.
  • Curahkan sikit telur rata-rata
  • Bubuh bake bean dan curahkan baki telur tadi
  • Letak kan cheese dan mozarela cheese. Bakar
  • Hampir masak.. .bubuh sos cili..dan bakar lagi hingga masak.
  • Siap.
Ok!..apa-apa pun terpulang sebenarnya..ikut selera masing-masing. Nak bubuh sayuq ka..nak bubuh seafood ka...Terpulang..ikut kreativiti masing-masing. Tapi ..ni la dia pizza version sue. Kalau kata nak menguli doh pepagi buat tu idak la rasanya....Makanya..cukup la gunakan kepingan roti ja...Janji ada rupa pizza...(^_^)


Sue just makan 1 slice ja tuk pagi ni.(bleh caya ka korang..kikikikikiiiii).......Iyaaaaa...betulll laaa....I kan DIET...Hahahahhaa Key!..Jemput bfast semua....Daaa.....

Thursday, 23 June 2011

Aishwarya Rai pregnant


Alamak...mesti sweet ja kan...Aishwarya Rai pregnant..
Orang cantik kalau pregnant mesti comei ja..Ngeeee..Ya la..sebelum ni kita selalu tengok dia pose pakai seksi-seksi...Lawo-lawo..Nanti kalau perut dia dah beso..macam mana lah rupanya kan...(^_^)..Lagi cumei dah tentu...

Yang pasti...Happy betul pak mertua Aishwarya Rai bila tau menantu dia pregnant....
Iskh!!!....Syoknya..Heeee...



 Lagi cerita boleh baca sini ya....
Sumber:

Wednesday, 22 June 2011

Galak lelaki pilih ibu tunggal

ASSALAMUALAIKUM..
Morning..Hee..pagi ni..awal sue update kan..Teruja plak dengan tajuk ni. Masa tengah bersiap2 nak pi kerja tadi..dengar ni kat MHI....Huaaaaa....pasti ramai la lelaki2 kat luar sana tu yang tersenyum lebar kan...Sebabbbb...Kerajaan Kelantan bersedia memberikan insentif kepada suami yang berpoligami...  mau tak tersenyum u all kan..Tapi apa2 pun..fikir-fikirkan lah..Apa matlamat perkahwinan tu sebenarnya...(^____^)

_______________________________________________________________________________

Galak lelaki pilih ibu tunggal

Oleh Ismail Muhamad
am@hmetro.com.my

KOTA BHARU: “Jika sesiapa termasuk wakil rakyat nak kahwin dengan ibu tunggal, itu satu kebaikan dan digalakkan kerana dapat membela nasib mereka,” kata Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Wanita, Keluarga dan Kesihatan Negeri, Wan Ubaidah Omar.
Malah, katanya, Kerajaan Kelantan bersedia memberikan insentif kepada suami yang berpoligami di negeri ini, tidak kira siapa pasangan dikahwini sama ada anak dara atau ibu tunggal.
Wan Ubaidah berkata demikian mengulas cadangan pemberian insentif itu yang dikemukakan Ahmad Baihaki Atiqullah (Pas-Pasir Tumboh) pada Persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Kelantan, kelmarin.

Bagaimanapun, kata Wan Ubaidah, cadangan itu akan dibincangkan terlebih dulu di peringkat Jawatankuasa Pembangunan Wanita, Keluarga dan Kesihatan negeri yang dipengerusikannya.


“Kami sambut baik dan sedia menimbangkan cadangan (pemberian insentif bagi suami berpoligami) itu di negeri ini.

Sember

Okey!!..Nak kuar pi keja dah..Daaaa..(^__^)...Fikir-fikirkan lah ya....Heeee


Sunday, 19 June 2011

Terasa macam nak tutup ja

Terasa macam dah nak tutup ja blog ni...Pasai pa?..Sue pun tak tau pasai apa...Masalah la tu dah kan...Hehehehehhe..
Tak lah....sekarang ni sue memang jarang ngadap blog sebenarnya.. Nak update pun dah malas..
Cerita memang banyak,..tapi nak mengarang tu, susah sangat....Kalau kuar pun..ayat yg kuar dah macam budak darjah 1 punya ayat dah rasanya..

Lagi pun banyak benda yang nak difikirkan ( maklum la..i ni kalau emosi terganggu skit..mulalah tak bleh buat apa..emo)..banyak benda yang nak dilakukan..Tu sebabnya kadang-kadang sue tak sempat nak update blog ni....So far, sue akan update kalau sempat pun kat fb ja..lagi senang.

Ok lah...sue stop dulu...Nak prepare sarapan pagi...kalau mood ok..berupdate la blog ni ya..Tapi tak pa..tuk dua tiga hari ni..sue dah siap2 buat auto publish n3..so kira berupdate juga la tu...Ngeeee..Daaaaa...



Saturday, 18 June 2011

Kek Lapis Alwani again...

Alhamdulillah..
Siap juga akhirnya...Gigih juga nak update malam ni. Mata dah ngantuk ni..Badan pun dah letih.
Layan lah ya..Projek mengejut malam ni...Tetiba mood membaking tu datang...Dan..dan tu juga nak dibuatnya...
Nasib la bahan still ada lagi...Buat saiz beso..Tapi rupanya, loyang i tak cukup beso..udahnya dapat la 4 lapis ja...Tak pa..lain kali bleh cuba dan cuba lagi...sampai puas hati...




Bahan-bahan ~ Sumber dari Kak Dayang

  • 1 cawan tepung gandum - sue campur dengan tepung kek blue key skit...
  • 1/3 cawan horlicks (original)
  • 5 biji telur A
  • 1/2 cawan gula halus
  • 200 gm marjerin
  • 1/3 cawan susu pekat manis
  • 1/3 cawan kismis hitam - sue juga gune hawflakes mcm kak hana
  • 1 sdt esen vanilla
  • pewarna oren, merah dan hijau - sue guna 2 warna ja..merah dan hijau...
Cara-cara
  1. Sediakan pengukus. Panaskan airnya. Sediakan loyang berukuran 6 inci. Lengserkan dgn mentega dan taburkan dgn sedikit tepung.
  2. Gaulkan kismis bersama sedikit tepung (1 sudu makan). Ketepikan.
  3. Ayak tepung bersama horlicks di dlm satu bekas yang agak besar. Ketepikan seketika.
  4. Pukul marjerin dgn gula sehingga kembang dan putih.
  5. Masukkan telur satu demi satu sambil diputar.
  6. Masukkan susu pekat dan putar lagi
  7. Masukkan tepung dan putar hingga sebati.
  8. Masukkan esen vanilla. Ratakan.
  9. Bahagikan adunan kpd 3 bahagian. Warnakan merah, hijau dan oren.
  10. Tuangkan adunan merah ke dlm loyang terlebih dahulu, dan taburkan kismis di atasnya. Kemudian, tutuplah loyang dgn kertas foil atau plastik. Kukus selama 7 minit.
  11. Ulangi langkah 10 utk lapisan hijau. Kukus selama 15 minit.
  12. Akhir sekali tuangkan lapisan oren dan taburkan kismis. Kukus lama sikit (kira2 1 jam) atau sehingga ia masak.
***kek ni saiz kecil, gandakan bahan2nya jika nak buat yang saiz besar.


PUDING KELAPA NONA

ASSALAMUALAIKUM...
Lama tak update...bukan apa..bz campuq malas campuq lak dengan tak sihatnya.
Dua hari ni sue tak bapa sihat sangat....Petang ni barulah ok sikit..
Tapi tak sihat pun..kena gerak juga..kuarkan peluh..Kalau duk memerap saja...lagi la tak sihat jadinya.

Ok..tak mau cerita pasal sakit banyak-banyak..yang penting sue dah ok sekarang.
Sakit dua hari..tak bleh makan sangat..Petang ni tetiba teringin nak makan puding.
Layan tekak sekali sekala..Ok gak..

Just buat puding kelapa ja...Guna yang segera..Sue memang akan simpan stok puding NONA dan Jely Konyaku kat dapur...Kalau tetiba teringin..terus ja buat...Sebab mudah, cepat dan sedap. Tapi biasanya...sue akan ubah sikit2 puding tu....Ngeeee..

Bahan-bahan
  • 1 paket ( 85g) PUDING NONA ( sue guna perasa kelapa kali ni)
  • 2 cawan air
  • 1 cawan susu sejat ( sue tambah )
  • 2 sudu kecil gula ( sue tambah )
Cara-cara
  • Campurkan serbuk puding dengan 2 cawan air, 1 cawan susu sejat dan gula
  • Kacau dan didihkan sehingga larut.
  • Tuangkan ke dalam acuan.
  • Sejukkan di dalam peti sejuk.
  • Sedia untuk dihidang...
See..senang ja kan..Ngeeee.....Sue suka puding ni agak-agak lembut gitu..tak suka keras-keras sangat..
So..JEMPUT MINUM semua..(^___^)

Saturday, 4 June 2011

sue tak tahan bang!!!!!

Erk!!!..
I tak ghairah sampai situ tau..hahahahaaa...
Ntah apa-apa tah korang ni..tak ada benda lain ke yang korang nak taip..
Pagi ni bila bukak Nuff...Saja semak keywords.... klik kat keywords...ni ha yg ada..hahahahhhh


Sengal ja kann..hahahaha(^___^)

Friday, 3 June 2011

Apa i buat tetengahari jemahat ni?

ASSALAMUALAIKUM..
Tajuk tak bleh blah betul la kan....I BOSAN loo..sebenarnya...Nak kuar jenjalan macam orang lain..Langsung tak dak SERU...Sanggup duk memBESO kan punggung ngadap pc....
Pala ni dah la dari semalam lagi sakit..ntah apa puncanya pun tak tau...Masa balik kampung hari selasa tadi elok saja...Tak dak pun sakit-sakit..Elok ja sampai KL..pagi Rabu tu...datang lak penyakit sakit palanya ni...

Seru nak membaking pun tak datang sebab GAS habis ( alasannnn) dan nasib..malam tadi en hb dah call untie hantaq gas..Kalo tidak...jangan pelik ya en hb kalau u carik pisau pun tak jumpa ....( ni sllu berlaku ya..sbb tu i cakap...so,,jgn pelik i buat statment mcm ni..hahahhaa.Erk!!!,,ker org ingat i ni terlebih sorok kot..ngeh!..ngeh!..)

So..apa sue tengah buat sekarang?..Ya!!..tengah gigih mencari resepi-resepi..info-info yang baguih-baguih untuk digunakan sepanjang cuti dua hari ni...Hahahahhaa..nasib cuti dua hari..kalo seminggu?..tak tau la......


Ok!..sementara sue mengoogle mancari apa yang sue hajatkan..Layan la ya gambo Imam Muda yang Lahir pada 31 Jun 2011 ( sengal..nasib cik Nuraz perasan pasal kesilapan ni..hahahhahaa...)..31 Mei 2011 hari tu...Ni bb adik sue..nama dia blum tahu lagi...Bb pun kabonya belum kuar hospital lagi sebab ada jangkitan kuman dan perlukan pemeriksaan lagi..So mak dan bb still stay kat hospital lagi...



Thursday, 2 June 2011

Sila standby ya..terutama untuk Cik Alin Marlini (^_^)..Heeee

Hahahhahaa..sangat laku kan...
Pada yang masih belum dapat buku ni..or yang masih lagi mencari-cari buku ni.
Sue dapat tahu..karangkraf tengah reprint semula novel ni..
dan akan keluar pada 6 Jun 2011 ni..
So..u all semua..Sila standby ya..
Cepat-cepat la order..nanti lambat...... habis lagi..Heeeee...
Korang bleh klik link bawah ni untuk ke Mall Karangkraf.



    



   

Wednesday, 1 June 2011

Ayaq Tembikai (^_^)

Tekak Ngada-ngada..memalam buta ni. Teringin nak minum ayaq buah..Mula nak minum air epal salery..Bukak peti...epal ijo plak dah habis stok..tinggai epal merah ja..Tak kena plak selera epal merah dengan salery... Nasib la stok tembikai ada lagi..Makanya, blend buat air tembika ja la..Janji ada..idak la kempunan...(^_^)....Jemput minum semua (ajak-ajak ayam ja  ya..dah kata tadi kan..i buat sikit ja..(^_~)..usah mimpi i nak bagi..Ngeeeee)...Emmmmm..nyamannnnnyaaa......


KASIH YANG SUCI @ NORA ELENA.

ASSALAMUALAIKUM..
Banyak nak cita..Tapi yang penting nak menayang ni ja dulu..Heeeee....
Buku dah dapat..
So....Mau layan novel ni sambil-sambil layan cita kat tv juga.
Cerita kat tv makin best..makin banyak aksi-aksi romantik..sweet ja..Ngeeee..(^_^)
Nak tengok..sama ke tidak dengan novel.

KASIH YANG SUCI @ NORA ELENA.

Shuuttttttt!!!!!!!..Jangan citaaaaaa ya...I nak baca sampai habis...(^___^)

Happy Birthday

ASSALAMUALAIKUM..
Banyak cerita nak share sebenarnya...tapi bukan sekarang ya..masa tak kena..nak start koje dah ni..
Ok!..Sue just nak wish..HAPPY BIRTHDAY pada kawan sue yg sorang ni..GERHANA LUKA ( Apa la pelik beno nama ko ni weh!...:p)
Apa spesialnya dia ni..Coz dia ni..Kawan school sue sebonanya eh..and now dia juga dah jadi kawan blogger sue juga.. Dah jadi geng dapur-dapur juga..Ngeee...
Pic from cik GOOGLE

Aku tak ler pandai lagi nak deco-deco kek ..so aku pinjam gambo dari cik google la ya.. bagi kek kat ko .Nak yang betul ..ko mintak la kat king ko ya..Ngeee..Happy Birthday Beb...Muahhhhh!!!!...

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "