Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (15) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Ikan (2) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (2) Lauk (6) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (236) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (14) Menu Mudah (10) Minuman (9) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Muffins (1) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (3) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (18) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (17) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (2) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Telur (1) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Mini Butterscotch Pizza


ASSALAMUALAIKUM...

Konon pagi ni malas nak buat apa-apa...
Dah tu..stakat nak layan tekak sorang ja..tak da maknanyalah..
Cik hb pergi kursus 3 hari...'
Harus la cuti ni bermalas-malasan.


Masuk dapur...bukak kabinet..
Jumpa roti ni yg dah nak tamat tarikhnya..
Bukan banyak mana pun..3 keping ja lagi yang tinggal..
Nak naikkan nafsu nak menghabiskannya..
Maka...terhasil lah...Mini Butterscotch Pizza..



 Sebenarnya..ini juga adalah sesi pecah dara benda alah ni...
v
v
v
v
v
v
v

Heeee...new oven...
Hope semangat memasak tu akan lebih lagi la lepas ni...
Kalau tak...tahan telinga ja la..
Kena kutuk dengan encik hb...








 

6 comments:

Mia-Ina said...

mia ni pulak...suke nk msk..tp hubby xde...apa nk wat...layan diri dulu la..

klu ada org kat rumah sendiri..nak gak cuba memasak...

klik all ur nuffnang today

gerhana luka said...

dah selamat pun oven ko tu ya baru nak pecah dara heee.... pasni bleh ar buat sesi membakor byk2

ibh said...

Mia-ian..: Tak pa..tunggu duduk dgn hb nanti ya..time tu la kuarkan segala ilmu masak memasak tu..sekarang ni..layan tekka sorg2 dulu..heee

ibh said...

Mully:Memang pun...bleh lepas geram..memBAKO..aja lah keja aku lepas ni..Sblum ni tak bernafsu aku nak membako dgn oven butterfly tu...Jenuh tau tak..heeee

Faizaharis2 said...

melelehhhhhhhhhhhhhhhhh ayaqq liuqqq dennn huwaaaaaaa

Ijan said...

Wah ada gadjet baru rupanya... best tu mesti semangat nak masak2. hehe...

Sebelum terlewat sangat, happy mother's day utk akak! :)

Sup Tulang Jangan Pandang Belakang

Kali ni up lagi menu dah basi.Dah try lama dulu.Sesekali   nak juga try resepi google..Biasa tu buat sup ala campak-campak ikut hati ja. ...