Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (4) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (228) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (10) Menu Mudah (8) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (2) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (17) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (13) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Sunday, 1 May 2011

Mahu keluar dari dunia itu

Assalamualaikum..

Pelik ja bunyi n3 ni kan..Heee....
Dunia apakah itu ya...
Yaa....Hari ni sue nak share..
Mana yang tak tahan..baik tak yah baca ya..
Ni n3 lebih pada luahan hati...Heeeee

Cerita tentang Dunia itu..

Sue dah puas....
Dah jemu...
Dah tak tahan....
Rimas....
Sue nak keluar dari situ...



Alhamdulillah...
Akhirnya..segala usaha sue dah mula menampakkan hasil..
Tapi sue tak mo lupa diri...
Sue tak mo lalai lagi...
Tak mo terus hanyut....
Masih jauh lagi perjalanan sue ni...
Target masih jauh lagi....

Dunia apa itu..
kikiiiii..tentu tertanya2 kan..Dunia apakah itu.
Yaa..Dunia KEGEMUKAN...:)
Waaaa....sue tak mo selamanya terperangkap dalam dunia
KEGEMUKAN ni..

Sue nak body sue yang dulu...
Waaaa...nangesss tau..kalau di ingat..


Lepas kahwin..berat badan sue terus naik dengan jayanya.
Masuk ja tahun baru..berat pun naik juga..
Memang saling bekerjasama silemak dan usia ya.
Sue pulak...dengan berbesar hatinya..
Terus membiarkan si lemak terus menerus bermaharajalela..

Diet..
Usah cita la...
Macam-macam dah buat..
Diet gila-gila pun pernah..
Hasilnya...GAGAL...

Now...sue bangkit semula.
Diet..diet..diet dan terus diet.
Ya Allah..berkatilah usaha hambamu ini..
Jauhilah diriku daripada bunyik-bunyik
jahat diluar tu yang sentiasa mengajak..
diri ini untuk lupakan dietku....

Now..sue bangkit..
Daripada hinaan..kutukan ..>>>>>> pedih telinga tau..tapi i tetap senyum juga ya..Hati..Tuhan ja tahu..
Semua tu..sue jadikan motivasi diri..


Maaf pada mereka yang gemuk berbadan besar.
Sue tidak menghina orang yang gemuk badan besar ni..
U all semua comei2 belaka...
malah sue amat memahami kini..
perasaan mereka-mereka yang berbadan besar ni.
Cuma...untuk kesihatan @ kecantikan (ni bonus).
Sue perlu berubah...
Sue dah jemu berbadan besar...Macam-macam masalah timbul.
Now.. sue nak kembali kepada diri sue yang dulu..
Chaiyuk sue!..





Besaq..besaq.......

Pic Feb 2011....Tengok la..besaqnya body sue..Tangan pun tembam..bam bam...

Lates pic......I'am happy now..Walau tak banyak penurunannya...Tapi sue gembira dengan berat sue terkini.

Pada korang yang sedang BERDIET..
diluar sana..
Cekalkan diri...Ingat!..matlamat korang..
Diet untuk kesihatan..dan bonusnya..
Ia untuk kecantikan kita juga...



12 comments:

ieda said...

haa cantik dah tuu dik ..
tgk akak .. huhuh rasanya dah naik sikit .. sbb dah start main2 dlm diet ..
body akak nie cepat naik .. payah nak turun tuu yg susah huhuh

Alinx said...

same la ngan linx ni sis ieda... adoiiyyaaaiii... ermmm rasanya dah dekat 2 thn tinggalkan rutin shake shake, kalau amek pun... kad-dang kad-dang huhu...

nway, dearest sue... u look prettier *smooch*

K.Nor said...

wah sue! dah slim tu :)

wawa said...

wa berdoa segala usaha sue berjaya...aminn

tak kurus pun cantik..apatah lagi dah kurus kan...makin cantik laaa....

ichi said...

ajar sy camne nk besarkan badan plak huhuuh

Mia-Ina said...

mmg kak sue dh slim..semoga kte terus kuat smgt ya kak sue.

mia dtg smbil kilk ur nuffnang

ibh said...

Kak Ieda; sama la sue pun kak..body sennag naik..nak turun payah beno..

ibh said...

Alinx: Tu lah masalah kita ni kot...Tak pa alinx..bleh start diet balik..kalo alinx tak preg la..heeee

ibh said...

Kak Nor..tu belum lagi la kak..sue still tak pueh hati...Tak capai target lg tu

ibh said...

Wa..thank's atas doa tu..amin..heeee..

ibh said...

hang ni inci..kalo nak gumuk..tak payah ajo..makan pastu mebota..bermalas2an..tentu cepat gemuk punya...kikiiiii

ibh said...

Mia ina...hehehe..jauh lagi perjalanan akak dik oi..Akak pun ambik semangat mia gak la...Caiyok mia...Hope kita sama2 berjaya..bleh kurus dan maintain pas tu..heee

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "