Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (15) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Ikan (2) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (2) Lauk (6) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (236) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (14) Menu Mudah (10) Minuman (9) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Muffins (1) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (3) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (18) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (17) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (2) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Telur (1) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

PUTAT& BUDU



N3 ni buat Deetha..
Deetha ada tanya hari tu..BUDU TU APA?..ULAM PUTAT TU APA?..
Haaaa...
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
Nih! pokok putat..Bunga dia wangi tau..

Ni buahnya yg dah dibelah..Rasanya ada kelat2 skit..Tapi lama2 makan sedap..


.
.
.
.
.
.
.
.
Yang ni plak adalah Budu..Budu merupakan makanan traditional Kelantan dan Terengganu yang diperbuat daripada ikan bilis atau udang bari yang dijeruk sehingga hancur. More info bleh klik sini ya.
Dulu, sue pun tak suka budu..tapi skali dah try..sedap rupanya..hehehhehe


Ni..cicah budu..Senang ja nak buat..Potong cili, bawang dan perah limau nipis @ lemon.


~ Gambo Ehsan Cik Google~

3 comments:

ieda said...

ulam putat ?? akak punn x pernah dgr .. pelik tuhhh

budu ! ermm favourate cicah dgn bende punn jadi yumx3

deeTha H said...

salam Sue,
eh itu bunga putat mirip bawang merah ya.. hihihi
hmmm... budu tu ternyata berkhasiat yaa.. :)
rasanya macam terasi/belacan gitu ke?

adianiez AIDA said...

aduhai! sedap nyer cicah budu tu!!! da terlalu lama aida tak makan...

Sup Tulang Jangan Pandang Belakang

Kali ni up lagi menu dah basi.Dah try lama dulu.Sesekali   nak juga try resepi google..Biasa tu buat sup ala campak-campak ikut hati ja. ...