Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (212) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (15) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Sunday, 13 February, 2011

Kantoi diet kalo macam ni.....

Assalamualikum..Morning U all...
Selamat berhujung minggu....
Dah bekfast?...Kalo blum..meh ambik sorang skit potato wedges ni sorang skit ya..



Emmmm...so yummmy...betul la..Jelapeno Cheese ni sedap...Memang sebijik rasanya macam wedges kat KFC tu...
Mula2 kenal cheese ni masa terjah n3 Jaja...meleleh ja air liur tengok ...Pastu..dik Ika lak...And ramai lagi la kawan2 fb yg dah try cheese ni.
Sapa2 yg teringin nak try..u all bleh rojer Jaja dan Ika ya..Diaorg ni ada jual Jalapeno Cheese ni...

Keh!!!..pas ni tak yah nak beli potato cheezy wedges lagi..buat sendiri ja..bleh makan banyak2..hehehehee..Pueh hati....DIET?...gantung sat...tekak yg teringin kena diturutkan....Lalaallalalaaaa...Sendiri tanggung la ya........




Ni resepi kalao nak buat potato wedges sendiri. Resepi credit to kak Hana..



Bahan-bahan ( 2 biji )

  • 2 biji kentang - saiz besar
  • 5 sb tepung gandum
  • sedikit garam
  • sedikit serbuk lada hitam
  • sedikit serbuk lada putih
  • sedikit gula
  • sedikit serbuk kunyit

Cara-cara

  1. Kupas kentang potong bentuk belahan epal rebus 10minit atau hingga separuh masak. Dah siap toskan.
  2. Campurkan bhn2 lain & campur air sedikit mcm nak buat bancuhan goreng pisang. Salutkan kentang tadi dalam tepung.
  3. Goreng dalam minyak panas hingga kekuningan. Sedap makan dgn mayonis/sos cili.

3 comments:

Anonymous said...

Emmm sedap rasanya ... x makan pun rasa sedap. Bertuah hb bfast dari air tangan isteri. Minta sikit boleh x. Ni nak tanya diet camna hari ni ... amarmzy

~wani~ said...

nmpak best jer..nyum2 :)

Faizaharis2 said...

wahhhh....sedapnyerrrr... ishkkk3

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "