Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (212) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (15) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Wednesday, 16 February, 2011

Hingga Ke Akhirnya.

Assalamualaikum....
Emmm..hari ni ter..rembat( hahaaa..jgn la ada budak sekolah baca belog ni..hancus bahasa kang..) lak satu lagi novel...Asalnya nak pi carik novel lain..last2 terjumpa novel lain lak.

Tapi memang buat mood happy sangat...sebab sue teruja bila tau yg Novel Akhir Sebuah Cinta tu ada sambungannya rupanya.


Tarraaaa....Ni dia..HINGGA KE AKHIRNYA...

Sinopsis

Mimi Atia gagal menerima Tengku Khuzairi sebagai suami kerana masih dihantui kenangan lalu. Tengku Khuzairi berubah, dia tidak lagi berperangai seperti dahulu. Namun, Mimi Atia telah menetapkan batas-batas pergaulan diantaran dirinya dengan Tengku Khuzairi..malah lelaki itu tidak diperlakukan selayaknya sebagai suami. Perkahwinan Mimi Atia dan Tengku Khuzairi telah memalitkan duka di hati Raja Isyirah, iaitu adik kepada Raja Irwan. Raja Isyirah nekad ingin menghapuskan mereka. Lalu, Tengku Khuzairi dan Mimi Atia diculik dalam suatu serangan yang dirancang oleh Raja Isyirah. Adakah insiden selanjutnya lebih teruk menimpa Mimi Atia?

"Saya betul-betul tak faham, kenapa awak hadir dalam hidup saya lagi. Untuk menghina saya seperti dulu, utnuk menyakiti perasaan saya dan menambahkan kesengsaraan yang ada. Tolonglah, saya tak sanggup hadapi semua tu lagi. Berikanlah saya ruang untuk bahagia". ~ Mimi Atia

" Abang akan bersabar, abag akan menunggu Tia terima abang sepenuhnya. Tetapi kalau Tia merancang supaya abang melepaskan Tia, demi Allah abang tidak sanggup melakukan. Abang cintakan Tia." ~ Tengku Khuzairi

" Saya nak ingatkan Tengku, jangan cuba-cuba menuntut hak sebagai suami dengan saya. Saya tak mahu jadi isteri Tengku, saya mahu jadi isteri Adam Levine. Kalau Tengku nak tidur atas katil ni boleh, tetapi Tengku jangan sesekali menyentuh saya. Kalau tidak, tahulah saya nak ajar macam mana." ~ Mimi Atia



12 comments:

Faizaharis2 said...

menarikkk ni....dh lama tak layan novel....

sue said...

Memang best pun..tp kena baca dr novel awal baru best. Sue baru baca bab 1 dah gelak sampai sakit pipi bacanya..ada unsur2 lawak walau situasi tu tegang..heeee

Mia-Ina said...

baca sinopsis ..teringat cite novel satu ms dahulu..cite pe ek?aduih,lupe lak!!! nama wataknya zalia ...oo ingat dah..damya hana nye cite 1st novel..meletup ..lbh kurang gini la

sue said...

Ya ka dik..heee...kena carik juga tu..

ieda said...

sibbbbbbb baik akak x minat baca novel .. ngantuk ekekek
kalau idokk sure akak dah banyak rembat2 nie ekekekke

arissa said...

thumbs up habis utk citer ni. Citer ni klakar! Ader ke patot, part-part serious pon masih ader kelakar. Salute dgn siti nur dhuha, penulis muda yg sangat berbakat. Padahal, umur saye ngan dier ngan dier hampir same. Imagination runs wild. Pd sesape yg ragu2, i think, u should try bace. Kalaupon jln citer boring, part klakar tu menghiburkan. Peace yaw! (;

arissa said...

thumbs up habis utk citer ni. Citer ni klakar! Ader ke patot, part-part serious pon masih ader kelakar. Salute dgn siti nur dhuha, penulis muda yg sangat berbakat. Padahal, umur saye ngan dier ngan dier hampir same. Imagination runs wild. Pd sesape yg ragu2, i think, u should try bace. Kalaupon jln citer boring, part klakar tu menghiburkan. Peace yaw! (;

bunga sekuntum said...

huhuhu best lah cite nie satu buku sye habis bace lawak jugak cite nie

azrimy said...

best lah citer ni... suker :-)

azrimy said...

best citer ni..suker :-)

danneia said...

brape umur siti nur dhuha ea??
citer dia best ke sedih?

gadis kaca mata said...

dh bc novel hi, tp ase kurang best r..best ag novel ASC.mmg imaginasi penulis tinggi, tp ad part xmsuk akal..huhu..dah TERbeli pun novel ni, jd kena la TERbaca ..huhu

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "