Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (4) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (228) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (10) Menu Mudah (8) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (2) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (17) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (13) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Sunday, 12 December 2010

Kena patuk ular

Salam
Hari ni baru berjaya menghadap belog...
4 hari cuti..balik kampung.
Balik sebab dapat panggilan kecemasan
MAK MASUK SPITAL KENA PATUK ULAR
Mau tak sentap dapat berita macam tu.

Ular apa yang patuk..jangan tanya..
Sebab sampai sekarang kami still tak tau ular apa yg patuk.
Nasib la masa tu..Kak Long dah balik kampung...
Kalau tak tak tau la macam mana nasib mak..

Alhamdulillah..sehari ja mak ditahan di wad..
Doktor benarkan mak pulang..setelah demam, bengkak gigitan surut dan keputusan darah ok.
Cuma doktor kata kalau mak rasa sakit badan lagi..hantar balik ke hospital.

Sabtu tadi..dia rasa sakit2 badan lagi..
Nak hantar ke spital...tapi seperti biasa..Mak mengeluarkan ayat2 powernya..
" Tak payah la..mak ok jer ni...Rehat2 kejap..ok la ni"
Loooo...ikut ja la...Tapi kalau dia nampak mcm tak larat sgt..kami paksa ja ker spital.

Itu lah perangai my mum..mmg tak suka sshkan anak2..dan tak mahu kami ni bimbang..
Huuuuuu...4 hari cuti duduk kampung rasa tak puas pun..
Kami semua berkumpul adik beradik...Lama tak berkumpul macam tu.
Kira..kejadian tu ada hikmahnya..
Semua anak2..cucu balik..Kecuali suami2 kami ja...Oh!..hanya husben kak long ja yg ada...
menantu yg lain..semua tak dapat balik...Hantor anak2 mak ja balik..

Ok la tu..bukan slalu kami dapat mengepit ngan mak kan...Kalau suami2 ada..kena layan diorang plak..hehheheee...Yang pasti..mak happy sgt..sbb semua anaknya berkumpul...

Hope mak kat kampung ok la hendaknya..Rasa rindu plak dengan suasana di kampung.huhuhuhuhu


4 comments:

Mas Surie said...

huhu mak i pun mcm tu, slagi bole tdaya mmg xmo p klinik

Yus-HerbalifeCoach said...

alhamdulillah your mum dah ok..ngeri juga dgr kan..

sue said...

mas surie: Tu la org tua kan..mmg tak mo buat anak2 ssh..Tp anak2 sllu bwt mak ssh..

sue said...

Yus-herbalife:Kak yus..memang pun..tak senang ddk masa mula2 dgr kabo berita tu..Risau dan tak bleh bayangkan mcm mana keadaannya waktu tu..

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "