Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (214) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (16) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Thursday, 30 December 2010

Diragut

Salam...
Pagi2 lagi mood dah ting tong....Seriau ja...Pagi ni elok2 dengan semangatnya nak mulakan kerja..dah mood tak ok...

Keta we all kena langgar pagi ni...


And yg nak cita ni..adalah budak pompuan chainese yg melanggar kami tu.
dalam pada geram dengan dia..kesian juga pada dia..Sebabnya..dia telah diragut...Cermin keretanya dipecahkan dibelah kiri dan handbag nya diragut..

Tengok!!!!...napalah dia tak beringat kan..Dah banyak kali diberitahu..bila memandu berseorangan..jangan letakkan handbag di carseat..Itu memudahkan perompak merompak..Lagi satu..kalau memandu berseorangan..sila lah log pintu kereta ya..


Huuuu....yang buat seriaunya..boleh plak dia melatah..tekan minyak..tala keta kami yang ada sebelah kanan dia ni..Nasib dia tak tala ke arah sue..sikit ja dia tala ke bumpa depan keta kami dan keta depan kami...Sue usah cakap la..menjerit tak hingat....terkejut lo....awat la dia tak tala jer himpit moto yg ragut dia tu belah kiri...Maybe dah terkejut kot..riaksi spontan la tu...


Yang tak sedapnya..yang merompak tu adalah orang melayu..memang cilaka betul la orang yg merompak tu..Ha ko..kan dah kena laser...Pagi2 buta dah merompak...Memang tak selamat la hidup ko...Naya ja...

So..pada kengkawan semua...Sila ambil ikhtibar ya dari kisah sue pagi ni...You all kalau drive sesorang tu..kena la sentiasa beringat ya..Yang penting..keta mesti log..handbang sila jangan letak ditempat yg senang dilihat dan dicapai..Elok letak la bawah carseat..selamat la skit..orang tak nampak..




3 comments:

~wani~ said...

hmm..benda ni slalu terjadi..kbykkan mcm tu laa..letak beg kat seblh..pastu keta xkunci..mmg cari nahas laa..yang tak terlibat pon terlibat sama..bersabarlah..=)

sue said...

Tu la wani kan..benda ni dah sllu dikatakan..tp still gak berlaku..Huhuhuhuh..seriau lg ni..

DuD said...

mmm..para peragut x kira apa bangsa pun nak2 Melayu mmg celaka n cilaka. Kalo kena tu kengkawan, pakat2 langgar je terus dgb keta. Senang sikit.. Bila dah patah kaki tu konpem2 dorg xkan meragut lagi. Mcm hukuman ikut Islam ni, hukum mencuri tu potong tangan. Konpem lepas tu dorg x mencurik lagi. Pd yg br terfikir nak mencurik pulak akan berfikir 2 3x nak mencuri. Takut tangan kena potong, konpem xde sapa merani nak mencurik ke meronpak ke meragut ke...

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "