
Layan menu minum petang..Ntah apa mimpi ntah..tetiba terajin lak nak membuatnya...Kali ni buat ikut resepi dalam Majalah Mingguan Wanita.

Sue ni bukan lah ikut sangat sukatan yg diberi..memang suka2 memandai2..main agak2 ja..Buat cukup2 makan ja..Tu pun nanti kompem..mesti sampai esok punyalah..
Bahan-bahan
- 1 tin jagung
- 500g tepung kustad
- 1 tin (400ml) susu sejat
- 100g gula ( sue agak2 ja letak..cukup2 manis ja)
- 420 ml air ( nih sue buh agak2 ja)
- secubit garam (nih sue tambah..)
cara-cara
- Campurkan kesemua bahan tadi dalam periuk.
- Panaskan campuran bahan tadi dengan api yang perlahan.
- Kacau campuran hingga menjadi likat.
- Setelah likat tuangkan campuran di dalam bekas/ loyang/ acuan.
- Ratakan campuran tersebut dan hiaskan untuk hidangan.


No comments:
Post a Comment