Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (15) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Ikan (2) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (2) Lauk (6) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (236) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (14) Menu Mudah (10) Minuman (9) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Muffins (1) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (3) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (18) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (17) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (2) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Telur (1) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

French Toast

Salam..Selamat pagi..
Pagi ni maleh nak buat breakfast yang berat2..Buat French Toast ja..Senang jo..Lagi pun Roti French tu dah naik keras macam batu dah ha..Sebelum tamat tarikh luputnya..Buat ajo French Toast...Idea ni pun datang masa skodeng dapur Kak Hana..Heee..minta izin ya kak..copy resepi..Simple jer..sedap lak tu..Cuma sue tak la tabur gula aising dah..coz tu pun dah manis dah sue rasa..
Ok..Nih resepi..cnp dari kak hana ja..Sue paste kat sini sebagai rujukan sue untuk masa akan datang..Heeee...

Bahan- bahan
. 6- 8 potong roti french
. 2 biji telur
. 11/2 cawan susu segar
. 30g gula

Cara - cara
. Satukan telur, susu segar dan gula. Kacau sebati. Kemudian tapiskan ke dalam bekas oi r
loyang.
. Susun roti yang telah dipotong tadi ke dalam loyang. Biarkan terendam seketika sehingga
meresap ke dalam roti. Kemudian terbalikkan.
. Panaskan kuali dengan sedikit butrer@ minyak. Goreng hingga keperangan kedua2 belah.
. Angkat dan hidangkan dengan menaburkan gula + cinnamon atau gula aising sahaja atau ikut
suka..



No comments:

Sup Tulang Jangan Pandang Belakang

Kali ni up lagi menu dah basi.Dah try lama dulu.Sesekali   nak juga try resepi google..Biasa tu buat sup ala campak-campak ikut hati ja. ...