Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (4) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (228) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (10) Menu Mudah (8) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (2) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (17) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (13) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Sunday, 18 July 2010

French Toast

Salam..Selamat pagi..
Pagi ni maleh nak buat breakfast yang berat2..Buat French Toast ja..Senang jo..Lagi pun Roti French tu dah naik keras macam batu dah ha..Sebelum tamat tarikh luputnya..Buat ajo French Toast...Idea ni pun datang masa skodeng dapur Kak Hana..Heee..minta izin ya kak..copy resepi..Simple jer..sedap lak tu..Cuma sue tak la tabur gula aising dah..coz tu pun dah manis dah sue rasa..
Ok..Nih resepi..cnp dari kak hana ja..Sue paste kat sini sebagai rujukan sue untuk masa akan datang..Heeee...

Bahan- bahan
. 6- 8 potong roti french
. 2 biji telur
. 11/2 cawan susu segar
. 30g gula

Cara - cara
. Satukan telur, susu segar dan gula. Kacau sebati. Kemudian tapiskan ke dalam bekas oi r
loyang.
. Susun roti yang telah dipotong tadi ke dalam loyang. Biarkan terendam seketika sehingga
meresap ke dalam roti. Kemudian terbalikkan.
. Panaskan kuali dengan sedikit butrer@ minyak. Goreng hingga keperangan kedua2 belah.
. Angkat dan hidangkan dengan menaburkan gula + cinnamon atau gula aising sahaja atau ikut
suka..



No comments:

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "