Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (15) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Ikan (2) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (2) Lauk (6) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (236) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (14) Menu Mudah (10) Minuman (9) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Muffins (1) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (3) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (18) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (17) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (2) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Telur (1) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Dah dapat dah



Salam semua...Heee..rasa syok skit...Tadi tengahari cik hb call..Dia kata dia dah dapat budak nak jaga MIL..So boleh la kami balik esok ni...

Tapi ada skit masalah..cik hb kata budak tu baru sampai dan tengah tunggu nak kerja daripada majikan dia....

Satu cik hb cakap....Nak pg rumah sue ni..dia betul2 sehelai sepinggang ja......Tak pa la kot, maybe sue bleh bg baju2 lama sue...

Kedua, dia tak bapa reti nak jaga orang...bab cuci2 rumah boleh la...

Ketiga..adakah dia boleh memasak ( sebab nak tinggalkan dia jg MIL ni..Kang kebuluq lak MIL sue tu)

Ke empat..Nak bagi tidoq mana?..empat2 bilik..semua dah ada penghuni...( i bg cadangan kat cik hb..suh ja dia tido kat sofa ( sofa tu besar tau..sgt2 la selesa)..senang dia dekat dgn mak..bleh sambil2 jaga mak..Tapi cik hb cadangkan dia tido dalam bilik (bilik yg sekarang ni adik sue duduk..and adik sue dia suh duduk bilik kami..smentara kami balik kg ni)...Tapi masih belum tentukan lagi..Balik ni nak tengok dgn keadaan dulu..


Sudahnya...cik hb kata...balik nanti dia suh sue sendiri cakap ngan budak tu..Apa patut dia buat..And tentukan mana patut dia tidoq dan mcm2 lagik lah....
Masalahnya..reti ka sue ni nak bg arahan?...Sue ni kan berjiwa baeikkkk sgt (jangan muntah key dgn statment nih) Ada silap2 haribulan sue yg buat semua tu..and dia goyang kaki ja ( macam bibik kat rumah sis sue dulu la...dia duduk senang lenang..i jdi bibik plak..amboi2..sedap ko ya..tu pasai aku nyampah dgn ko dulu)

Passsttt!!!..agak2 bleh tak sue suh budak tu kemas2 rumah skali ya...Eh!..i bayar you..boleh la kot...jaga MIL pun..bukan susah dah..Semua sue dah sediakan...Bleh ka ya?..Akakakakak..susah betul la kalau hati dah baik sgt nih ( heee...(^_^) )


No comments:

Sup Tulang Jangan Pandang Belakang

Kali ni up lagi menu dah basi.Dah try lama dulu.Sesekali   nak juga try resepi google..Biasa tu buat sup ala campak-campak ikut hati ja. ...