Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (212) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (15) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Tuesday, 18 May, 2010

Operation

Hari ni mood MIL dan stabil ....masa tengok dia tadi..dah bleh gelak2 bila berborak ....


Cik hb..call dalam kul 11 lebih..bagi tau yang operation MIL akan dibuat jam 12 tengahari...
Jenguk dia tadi dalam kul 1 tengahari ..... duk teman dia sampai kul 3.30 petang, belum pun dibawa lagi kebilik ot..

So..sue turun balik office dulu la..Cik hb akan rojer kalau MIL dah dibawa ke bilik ot ( kebetulan cik hb..memantau kerja dekat wad berdekatan saja..so senang la dia pg tengok2 kan) .Sekarang ni ( jam 5.30..) cik hb call bagi tau yang MIL dah dibawa ke bilik ot..
So rasanya tak perlu sue pg sekarang..tunggu dia dah siap operation ja nanti baru pg tengok.


Operation kali ni mungkin melibatkan kaki sebelah kirinya dipotong terus..Cik hb kata..mak dia sendiri yg tandatangan surat setuju untuk operation tu..So..kalau ada mana2 pihak yg pertikaikan nanti..boleh la kata..bukan kami yg setuju sepenuhnya dengan cadangan doktor tu.
Tapi..cik hb dah bincang dan tanya pendapat Timbalan dekan lagi pasai hal ni..Dia juga beri pendapat yg sama..iaitu the best choice adalah potong sahaja...Kadang takut tengok kes2 macam ni..Bila dah teruk..alternatifnya adalah operation..

Makcik katil depan MIL tu, dalam dua minggu ni saja dia dah buat 2 operation..Dua2 kakinya dah dipotong sampai paras peha...Sempat borak juga tadi..Dia kata..Lega..sebab dah tak sakit dah...So..banyak pengajarannya disini..Kencing manis ni bahaya kalau tak dikawal...Jangan ingat kita yg muda ni tak bleh kena kencing manis ya..So..jaga kesihatan masing2 ya..
Cik hb pun kena beringat sekarang ni..coz dia ada sejarah familly yg menghidap kencing manis...

Sue on diet sekarang ni...Alhamdulillah setakat ni..walau penat macam mana pun..diet sue still ok lagi..Hope sue akan terus kuat untuk berdiet (takut hooo...orang gemuk mudah kena penyakit..ayak!)





2 comments:

...aida... said...

Semoga MIL sue selamat menjalani pembedahan. Ngeri juga dengan penyakit kencing manis ni. Mintak dijauhkanlah... Bila dah masuk usia 30-an ni rasa payahnya nak turunkan berat. Makan taklah banyak mana. Agaknya metabolisme dah makin kurang kot...

ibh said...

Memang pun..bila start masuk 25 metabolisma kita mmg dah mula rendah..
So mmemang kena jaga kesihatan..Eii takutnya

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "