Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (212) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (15) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Monday, 12 April, 2010

Pizza

Salam semua....
Hari ni sue coti lagi..badan tak sihat, suara tak bleh kuar, tekak sakit, selsema dan pala pusing. Sian cik HB pg keja sorang2 ja pagi ni..Sebelum pergi kerja, dia pesan suruh minum air barli yang dia beli malam tadi ( kes tak larat nak bangun dah malam tadi..)..Dah sejuk pun sue bedal juga..Sib baik la air barli tak bleh basi macam makanan kan..

Duduk rumah, tak da lah duduk berehat saja pun...Kena bangun masak gak sebab nanti adik ipar sue balik sekolah nak makan pa kan......Tapi just masak simple ja..buat sup ayam ngan ikan goreng ja..Pastu sambung baring..tapi tak bleh duduk rehat lama2 gak..mana taknya..rasa tak sedap bila tengok rumah tak berkemas lagi..

Bangun kemas2 dapur and sapu sampah ja..ok dah..Dari pagi sampai petang, sue langsung tak selera nak makan..sue just amik air ja...banyaknya minum air barli yang cik hb belikan..Maybe tu yang buat sue kenyang jg kot

Kul 6 adik sue balik kerja, tetiba lak teringin nak makan..Nak makan pizza la plak..Akhirnya..kami order Pizza Chunky Loaded..nak rasa la sedap ker...Tamak lak tu..siap order 2 large pizza..Sudah nya..sue jejal juga makan 2 slize (shhuuuttt..sebenarnya, 1 slize lg tu, sue tak habis pun..makan ayam dia ja..lebehnya sue buang).Ada banyak lagi yang tinggal..nampaknya kerja cik hb la yg kena perabihkan pizza tu nanti...Siann cik hb..macam mana lah perut dia tak makin beso..He..hee...



( bleh tahan juga la pizza chunky loaded ni..tapi kalau tanya sue..setakat ok ja lah..biasa2 ja..Kalau luar biasa sedap rasanya mesti sue bleh makan lebih daripada 2 slize..he..hee..)


3 comments:

Mia-Ina said...

lor..kak sue pun demam..mia pun same ni..dah masuk 3 hari..sama2x la kte rest ye kak

ibh said...

Ha ah la dik..demam dari minggu lepas lagi..ni lg teruk bila batuk n selsema...

eynda said...

Selalunyer kalau pizza ada promotion gini akak jarang try...sebab yg original pizza lagi sedap...

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "