Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (16) Blogger (16) Bubur (5) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (29) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Ikan (2) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (30) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (5) Kuih Muih (4) Lauk (8) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (6) Masak2 (250) Masalah (3) Me (90) Mee (3) Memories (17) Menu Diet (16) Menu Mudah (18) Minuman (10) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Muffins (1) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (3) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (18) Puisi (9) Ramadhan (2) Raya (2) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (20) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (3) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Telur (1) Tips (7) Tutorial (1) Udang (1) Video (17) Wish (10) Wishlist (6)

Dari dapur kampungku


Just nak share..projek hari sabtu juga...


Bahan2nya
4 biji pisang
1 cawan minyak
1 cawan gula ( *sue kurangkan skit)
1 sudu soda bikarbonat
1 1/2 cawan tepung gandum ( *banyak tepung bergantung pada besar mana pisang tu)
2 biji telur
secbit garam (* agak2 juga la)

Cara2 membuatnya..
Senang yo..bland jer semua bahan tu dalam blander..Pastu buh dalam loyang..Bakar..Dah siap..


Tapi..frust la..macam mana nak jadi cantik macam yang beli tu ya...

3 comments:

eynda said...

Bakar suhu brape ni & brape jam? Macam senang...boleh tiru :-D

ibh_sue said...

Ntah la kak..sue tak tgk pun bp jam..agak2 cucuk ja tgh kek tu ngan pisau..kuar elok ja..masak ler tu...heeee..

ibh_sue said...

memang senang pun..masuk ja semua dlm blander..pastu tuang ja dlm acuan..senang kan..

UDANG GALAH MASAK DIRAJA

Kebetulan big boss beli udang yang segar dan saiznya agak besar. Terus teringat resepi udang diraja ni yang dah lama save dalam instagra...