Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (214) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (16) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Monday, 3 September 2012

RaYa DaN uBaT DeMam. . :p

Assalamualaikum.
Apa khabar semua. Agak- agak ada rindu sue tak. Ekekeke..perasan ja. Lagak macam stok blogger- blogger pames saja. Ngeeee. Tajuk n3 dah la ntah apa- apa. Macam tak kena ja. Heeee

Alhamdulillah, hari ni sudah masuk syawal ke 16. Cepat betul masa berlalu. Puasa enam belum start lagi ni. Nanti sedar tak sedar dah nak habis syawal. Esok, insyaallah baru nak start puasa.

Orang lain dah update cerita raya. Sue still tak da  masa lagi nak update cerita raya. Raya tahun ni simple saja. So, memang tak banyak nak cerita pun.

Syawal ke 11 sue dah diserang selsema dan di iringi dengan demam dan batuk. Cukup pakej kan. Dua hari sue pergi juga kerja sebab tuntutan kerja yang banyak lepas raya. Tiga hari cuti merdeka, sue memerdekakan diri juga dengan berehat dan tido memerap layan demam.

Macam ni la padahnya kalau makan tak ingat. Raya boleh dikatakan banyak juga sue minum air ais. Terkejut kot badan, tu yang kena selsema dan demam.

Ok lah. Nanti kalau sue ada mood sambung cerita raya sue yang biasa- biasa ja ya.

Untuk malam ni, keadaan kesihatan dah ok sikit. Tapi dah kata tak sedar diri kan. . . Malam ni sue pekena ubat demam paling best. Layan serawa durian dan durian sekali. Jangan tak caya satu polistrean dah durian musang king sue bedal. Demam lagiiiii. . Sendiri tanggung la jawabnya. Bukan apa, geram tengok buah tuh duduk memerap dalam esbox. Satu esbox bau dia ja. Ni kira nak menghabiskannya la ni. Tukang beli, masa beli tak hingat. Now, sapa susah? I juga yang susah.

Dah! Stop dulu ya. Layan serawa doyan sue yg sedap buat cicah roti or lempeng di atas nun ya. . Macam ni la lagunya, kalau update dengan tablet. Gambo tak reti nak susun. Maka, gambo akan bersusun la di bahagian atas n3.

Ok! Chau cin chau. . Assalamualaikum. :-))

Published with Blogger-droid v2.0.8

8 comments:

adda syuhada said...

nasib baik masa raya ari tu dh dpt makan durian..yer la pagi2 raya En Hubby dh g blakang umh kutip durian..lepas sembahyang raya jer semua dok jamu durian..biskut2 raya dh xlayan dh..khikih

ieda said...

banyakkan berehat ye sue ..
skrg nie memang musim demam aje ..
macam2 skjrg nie

Kak Sam said...

Semoga cepat sembuh dan dipermudahkan untuk menjalani ibadah puasa di bulan syawal

ijayuji said...

Salam kak, kita pun raya2 gini kena batuk2, ni baru nk ok kalau tak tekak perit betul, penagan byk sgt telan biskut2 raya :D tgk durian akak tu rasa mcm nak kuarkan durian kejung kita dlm esbokk huhu... eh? esok pun kita nak puasa :D ada belen lg 3 hari pun tak leh nak abiskan ehehe..

ibh_sue said...

adda syuhada! Bestnya. . Durian sendiri. Hahahaa. . Durian x da sp yg tolak kan. Heee

ibh_sue said...

Tq kak ieda. Mmg pun, musimnya kot kan.

ibh_sue said...

Tq kak sam. Mudah2 an. Amin.

ibh_sue said...

Wkslm ika. Kan kan. . Byk mkn sekut kot ya. X pa, kita habiskan puasa enam ni ya. Ika lg tiga hr ok la tu. Akk baru ja nak start. Hope dapat penuh 6 hari syawal kali ni.

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "