Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (214) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (16) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Wednesday, 18 July 2012

Terpaksa mengigih balik

Parah betul lah bila opis dah mula nak bwt aktiviti " The Biggest Loser". Diaorg ni tak bg chance langsung tau. Mcm terhidu2 ja aktiviti sihat sue sekarang ni.
Yang buat sakit ja ati tu ialah. . Bila fikir nak naik penimbang tu. Kompem2 la timbangan sue naik dgn jayanya. Seteresss i tau.

Tak kena masa betul la. . Tggu la berat sue ni turun dl, baru start TBL tu. . Heeee. . Mesti ada yg pelik kan. Np pulak sue x gemar opis bwt program tu. Bkn apa, for me bila dibuat mcm tu akan buat body sue sgt deprest. . Bila tertekan kompem 1 kg pun x mo turun.

Sebelum ni sue dah try diet n senam secara rilek. Tak mo memikirkan sgt soal nak kurus cepat. And my weight. . Turun dgn jayanya. Walaupun penurunannya lambat but puas hati coz bdn pun x gelebeh. Lg pun sue senang lg susun jadual aktiviti sue sendiri. Pelbagaikan aktiviti utk berpeluh. Akhirnya. . Sue berjaya menyusutkan berat bdn dgn ukur lilit sekali.

But now berat sue mula naik semula. Silap sendiri jg,coz terlalu selesa dgn keadaan dan selalu lambat sedar. Layan sanagt kebizian diri sampai lupa pd matlamat nak kurus semula tu. (peh! Target x menahan. Nak kurus cam anak dara semula. . Ngee )

Now dah dekat dua minggu sue start balik la jaga makan dan senam sikit-sikit. Penurunan walaupun sedikit tapi sue puas hati. Yang penting, sue dapat ajo balik perut ni supaya dapat terima makanan dalam kuantiti yang sikit. Bagus juga untuk persedian nak menghadapi bulan Ramadhan ni. Apa yang penting air putih kena banyak ambik ya.


Apa yang pasti sangat bersyukur sebab dengan adanya cik penimbang yang baru ni makin semangat nak kurus..Heeeee....Now, mau kumpul kupon banyak -banyak lagi..Ada benda yang nak dibeli lagi..Ngeeee.

Okeh!..Apa-apa pun, matlamat sebenarnya sue bukan nak kurus saja. Tapi penting untk jaga kesihatan. Takut woo kalau muda-muda lagi  (ciss muda lagi kerr) diserang sakit macam-macam...Takutnyaaaa.

So, kawan-kawan marilah kita sama- sama jaga kesihatan, jaga pemakanan, kawal stres dan lakukan aktiviti yang menyihatkan. Kesihatan tu adalah aset yang paling bernilai. Nak tau bernilai ke tak, try la sakit dulu..huhuhuuuu....Okeh!..Daaaaa...




Published with Blogger-droid v2.0.6

7 comments:

HomeKreation said...

Semangat nya Sue... Along sokong, slow & steady lah kan, buat apa nak stress2...hehe. Along pun dah naik 2-3 kilo tunggu pose nanti kot2 turun balik.

ibh_sue said...

Hehehe. . 2-3 kilo ja along. Sue ni dkt 10 kilo menambahnya. Tu lah, gnkan bulan pose ni nak jg mkn blik. Heee

ieda said...

ye sue .. akk pun ingat pose nie nak get back to normal kg lah .. gigih amik HL sempena pose .. insyaallah leh bergaya dlm syawal nanti ;)

Suhana Shuib said...

chaiyok2.. Su pon tengah dok gigih nak kuruskan badan ni yang ta mo kurus2 ni ha! nak diet di mulut jer..tapi mulut tu gak yang dok bedal makan..hahahaha..good luck utk Sue..

Alin Marlini said...

chayok..chayok..

~wani~ said...

Salam Ramadhan :)
InsyaAllah..berusaha2!

Madam Lala said...

waa...berapa hengget timbng tu cm best jek..mahal tak?

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "