Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (214) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (16) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Saturday, 7 July 2012

Sabtu yang bz

Capati n Kari Sardin
Macaroni bakar
Assalamualaikum.
Hari ni super bz sikit. Banyak kerja- kerja rumah kena buat.
Tu la kalau hari- hari rajin tak la sabtu banyak benda nak kena buat kan. Heee. .
Kain dah berbakul tak disusun. Bilik- bilik tak dijenguk, kompem berabuk. So, rutin hari ni. Kemas 4 bilik, cuci 3 bilik air, cuci 4 biji kipas siling (i manjat hokey. . Walau gayat pun, harung jg :p). Mop lantai. . Siram bunga, kemas- kemas laman sikit. Cuci lantai poach. Basuh baju. . Sidai baju. .
Dan now, phengsan!. Kui 1 lebih baru siap. Gila lah, super penat lo. Huuuu. . Ada lg tak settle. Langsir x pasang lg ( yg i bukak pg td ) dan kain x lipat dan susun lg. Yang ni petang- petang ble buat.
Tenghari tak masak ya. Cik hb pi keja. Agak- agak lapo makan ja menu bfast pg tadi. Bfast pun super heavy jg pg td. Tp sue just ambik sikit ja bfast pg td. Tak rasa lapo pulak.
Ok! Nun di atas tu menu bfast kami. Kalau update n3 gn tab, mcm ni la. Gambo x ble susun. Still x tau lg mcm mn nak bg gambo tu tersusun. X habis xplore lg tab ni. Tp hokey la janji boleh bukak tenet. Boleh jg blogwalking rumah kawan2.
Ok! Nak layan industan ni. Mcm best pulak. Heheheee
Selamat berhujung minggu ya (^_^) Daaaaa. .
Psstt : Utk semua penat lelah pg ni. Just dapat mengurangkan 0.6 kg ja berat i. But, hokey la tu. . Sikit2 lama2 jd bukit. . Erk! Cam gitu plak ya. . Ngeeee
Published with Blogger-droid v2.0.6

3 comments:

ieda said...

wahh sedapnyaaa
penat2 sempatlayie buat macaroni bakar ..
dikk resepi macam biasa .. ;)

gerhana luka said...

tak penah lagi buat makaroni bakar mesti shedaap kan... nak gak.

blogresipi.com said...

Hari minggu pun macam kerja jugak tu kak... Mengemas rumah segala...ohoh memang
le penat :D

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "