Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (214) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (16) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Monday, 26 March 2012

Roti Gula

ASSALAMUALAIKUM.
Gigih juga nak update. Padahal bukan ada benda pun nak cerita..Ngeeee..
Kepala tak berapa betul hari ni.. Sambil-sambil layan pala yang x berapa ok, sambil ngap makan sekut roti gula ni. Haiii!..macam mana tak comei sue oii..Ngeeeee

Ni bekal tuk hari ni...Hari-hari kena bawa bekal pi office. Jemu dah makan biskut creaker..hari ni bawa biskut roti gula..homemade ok!...


HOMEMADE ROTI GULA

Bahan-bahan
- Roti keping 
- Butter/ Magerin
- Gula

Cara-cara

Sapukan roti dengan margerin pada kedua-dua belah.
Potong roti kepada 4 bahagian ( tak potong pun tak apa)
Susun atas dulang pembakar
Taburkan gula atas roti - terpulang nak letak banyak mana.

* Semalam sue panaskan oven pd suhu 180. Guna api atas bawah.


Dulu ni, ia-ia lah beli..Mahal juga tu. Tapi rupanya buat sendiri lagi jimat. Senang ya amat pulak tu. Pejam mata pun boleh buat ( ya ka?..cer try..Buleh ka ). 



 Jemput makan..cicah ayaq tea.. time hujan-hujan pun sedap..Kikikiiiiii...
 

12 comments:

ijayuji said...

Salam kak sue! kita pun dulu2 suke makan roti gula niii, kadang ada jenis yg keras tu kita tak berapa minat sbb kita suke yg rangup2 lembut gituuuu baru boleh feeling2 sikit masa makannyer ehehe...

Cik Ina Do Do Cheng said...

sue lepas ni wat garlic bread cicah ngan mushroom sup ye. dah lama cik ina tak wat roti gula ni, suami suka.

ibh_sue said...

Wkslm. Sama la akk jg. Buat sendiri x pyh bakar garing2 . So dia x la keras sgt.

ibh_sue said...

Ha ah la cik ina. . Tak terfikir lak nak buat garlic bread. Kena cari ni mcm mn nak buat. :))

gerhana luka said...

roti gula cicah tea 'o' pun best, sedar2 abis je roti gula tu.

ijan said...

Salam Kak Sue,
Sedap gak buat bekal p ofis sekut ni. Sat je boleh habiskan semua tu. hehe :D

Alin Marlini said...

hehehehehe..sedapkan dari jual kat kedai...

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum sue...
Akak kalau roti mcm nie mmg laju jer masuk mulut... Sedap sesgt.. Suka sgt makan roti gini... :)

Arham Md Ali said...

Haha, makanan wajib sebelum pergi sekolah time zaman sekolah menengah dulu.

Gee® said...

salam ziarah... waaaa sedap tu roti gula...selalu k.gee beli yg readymade jer... sedap kan cicah ngan teh-o panas

Rtp Farra Arisha said...

terlihat sangat lezat! hehehe

adianiez AIDA said...

oic... mudah jer ekk. kat umah memang standby jer roti gula beli kat kedai. aida yg suka makan :)

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "