Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (214) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (16) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Saturday, 24 March 2012

Perihal Nescafe

ASSALAMUALAIKUM.
Hari ni tak da cerita pasal masak-masak ya. Sue tak masak hari ni. Hari ni pergi Office ya..Kerojeee.
Tapi nak cerita menda yang ada kait-kait dengan makanan juga >>>>> harus ko sue, makan manjangg..:P.


Ok!..Sapa suka minum nescafe?..Angkat tangan cepat..Heee..Akceli..sue bukan la penggemar Nescafe ya..Tapi lately ni saja tanpa sedar rupanya setiap hari sue akan minum nescafe...Tapi di office saja ya..kalau kat rumah tak pernah pun teringat or teringin nak minum nescafe..


Nescafe 3 in 1 ni ada macam-macam jenis ya. Sue lebih  suka minum yang jenis  ni saja..sebab dia tak keras sangat rasanya.



Tapi sekarang ni dah jadi terbiasa minum yang ni pulak..sebab yang ni saja ada kat office ni..




Tak berapa suka yang ni..Tapi dulu pernah teringin nak rasa yang ni..Sebab ada yang kata sedap..Pernah la beli sekali yang dah siap dalam tin tu..Tapi, sekali tu ja la jawabnya..Tak berapa kena dengan tekak sue ya..



Nih sebenarnya info yang sue nak  share...>>>>>>>>>; Nescafe 3in1 is about 110kcal.. Note! Secara tak sedar rupanya  110 kalori sue dah tentu-tentu masuk dalam badan ni...Heeee.

Ok!..stop dulu..Nak cerita sikit ja..tapi dah panjang pulak..Ngeee (^_^).
Selamat berhujung minggu semua...>>>>>>>>>>>>; mood sedihh..kena keja cuti-cuti ni..;P 

Note: picture credit to Cik Google and info dari Kevin zahri

10 comments:

ijayuji said...

Salam kak sue! bwkkan kapkek cipon hokaido :D nescafe yg 3 in 1 lah 2 in 1 lah, 4 in 1 lah, mmg tak laku, kita mmg tak minum kopi, boleh minum tp kuantiti setakat 3 4 teguk, kalau byk2 teguk kepala kita senoneng, TAPI suami kita antu kopi ehehhe... tp bukan yg in 1 in 1 lahh, kena bancuh sukatan bini dia niii ahahaha... sedap! biasanyer kalau yg mcm gini dia manis, sensitip betul laki kita kalau bab2 manis nii :D

...aida... said...

Akak memang penggemar tegar nescafe. Sbb tu masa nak ke US bawak stok nescafe banyak2. Tiba2 bila preggy ni langsung tak mau minum dah. Jadi stok yang belambak tu sedekah kat student je la...

ibh_sue said...

Wakslm ika. Ada jg kapkek tuk akk ya. Hiii. . Ika! Ok la tu cik somi suka kopi hasil air tgn istri dia. Bagus ya. . X suka manis. Tp. . Kopi mmg sedap kalau x bp manis kan.
Kat rmh ni akk jrg buat air manis. Buat pun tuk cik hb js. Buat Kopi or tea pun time bfast ja. Klu time biasa2 tu jrg beno. .

ibh_sue said...

Kak! Bb x mo kot. Penin katanya. .ada kafein. . Hihihiii. .

Rtp Farra Arisha said...

arisha memang tak suka minum air manis, especially coffee, nescafe and so on..me love to drink more air putih hiks.

cheqna said...

cheqna bukan penggemar nescafe apatah lagi minuman 3 in 1 ni

Cik Ina Do Do Cheng said...

sue nescafe ngan suami cik ina tak boleh dipisahkan. memon pun suka nescafe yang sue suka tu. entah kenapa, lepas minum nescafe rasa fresh je : )

gerhana luka said...

aku suka gak nescefee yg mild tu tapi jarang2 minum sebab doc tak bagi minum tapi ada aku kisah aku minum gak hee...
asben aku plak suka nescefe yg tak segera tu bancuh ikut sukatan aku, sedap katanya tiap2 pagi mesti sarapan ngan air nescefe
aku perasan kalau aku minum nescefe waktu malam mesti tak boleh tido.

adianiez AIDA said...

aida ni hantu nescaffe. skang ni pregnant ~ semua kafein aida kurang kan. kekadang, teringin gaks...

ijan said...

Saya pun sangatlah gemar nesafe 3in1 ni... kat sini ada perasa vanilla lagi. yang tu lah paling saya suka. Bila makan, kadang2 buh plak ais krim. fuh, berapa ratus kalori masuk dalam perut sekali minum pun tak tau. hehehe :D

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "