Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (214) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (16) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Tuesday, 13 December 2011

Tayang bunga

ASSALAMUALAIKUM...

Hari ni sue tak mo cerita pasal food or up gambo food. Hari ni sue nak up gambo bunga kat garden sekangkang kera sue.  Mood tengah bermunga-munga la ni..Ngeeeee...Sila abaikan rumput-rumput dalam picture tu...Rumput yang dah lama tak diragut ....

Koranggg..sue la ni memang tengah gila kan bunga ala-ala Lavender ni... Adakah bunga sue tu juga spesis lavender juga?...Tak tau la..yang pasti color dia sama..(^_^). Bunga ni senang nak tanam rupanya..sue kerat ja, cucuk kat tanah..hidup ja. And tempat yang dikerat tu..cepat ja bercambah baru. 
Sebenarnya, bunga ni sue rembat mak punya..Kikikiiiii....Sayang mak...Tau ja anak dia suka munga kan...Bagi saja kalo nak..siap dia yang masukkan dalam kereta lagi. ..Minggu ni nak balik kampung...Kompem ada ja lagi bunga-bunga yang mak offer suruh bawa balik...(^_^)



Ini picture wallpaper pc kat office sue...Cantik kan....Big bos pun kalau lalu, mesti tegur cantik gambo lavender kat pc tu..Ngeeee..rupanya dia pun suka bunga ni juga...Fuhh..ni buat nak berangan lagi ni...Verangan pi berdiri ditengah-tengah ladang dia..Waaaa...sangat syokkk tauuu....

3 comments:

K.Nor said...

sue!! akak nak gak keratan bunga lavender tu.. bestnyer kalau boleh tanam :)

ibh said...

Kak Nor..Boleh pos ka..kalo buleh sue pos ya..tp tak tau buleh hidup lg ka tak. Kalo dekat bleh bg siap dgn pasu ja..(^_^)

MaryaYusof said...

Salam,
Saya mmg peminat bunga...pernah jgk try tanam pokok ni dulu tp ntah kenapa tak mau nak hidup...amik kat ofis, tp ms tu mmg da nak mati pun... lavender mmg menenangkan...

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "