Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (214) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (16) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Wednesday, 7 December 2011

Kek Coklat again


ASSALAMUALAIKUM.
Tak mo tulis banyak-banyak....Ni hasil membaking semalam. Siap ja semalam, terus up kat fb...Sudahnya ramai yang teringin. Tak pa la..memang selalunya apa yang sue buat kawan-kawan office akan dapat rasa..Rezeki dia orang..


Lagi pun kalau untuk makan sendiri, kompem mau  dua tiga hari juga nak habis. Bawa pi office, tak sampai 5 minit dah licin. Puas hati.

Mood membaking dah mula mari, makanya macam-macam perancangan ada dalam kepala otak ni. Semua nak try..semua nak rasa. Lagi pun, sue masak sebenarnya lebih kepada untuk kepuasan sendiri..Ni salah satu cara untuk sue hilangkan tension. Bila bz buat benda-benda ni semua, tak da masa nak fikir tentang masalah lagi...And yang pasti, puas hati sangat bila apa  yang dibuat tu menjadi.

Kalau orang yang tersayang puji, lagiii la PUAS HATI...Kompem senyum lebor ja. 
Tu la cara senang nak tawan hati orang tersayang kan. Kita kenyangkan perut dia orang dengan masakan kita yang sedap-sedap. Sue tak la kata sue pandai masak. Tapi boleh la untuk jamu keluarga...Tak la sampai ke tahap Mastercheff...But sue akan terus belajar untuk menyediakan hidangan terbaik buat keluarga sue yang stakat kami berdua ni ja..Ngeeee . Tabik pada kakak-kakak dan adik otai masakan..Kak Nor, Kak CT, Kak Dayang, Kak Ana..sapa la ye..Ika Bangkok, Jiya, Ros..dan lain-lain lagi .Korang la sumber inspirasi sue dalam bidang masakan ni ( ceh!..bunyik macam chef ja)... Hahahahaa..La ni kalo masak, harus nak ambik gambo tau...Tapi tak bleh lawan gambo-gambo food dia orang la...But u all memang tebaik...TABIKKKK..(^_^)

Erk!..tadi kata tak mo tulis banyak-banyak..Ngeeee....tetiba lancar pulak jari ni..K..sue stop dulu ya. Daaa.

10 comments:

cheqna said...

dah lam atak membuat kek coklat ni..=)

gerhana luka said...

nyum.nyum.nyum sedapnya kek coklat dapat kat aku jgnkan 2 3 hari sehari abis kena bedal kik.kik.kik...

CT Delima said...

AS'salam Sue

Alalala..terkembang hidung jap ada orang puji2 tau..hahaha. Alah, k.ct masak pun main campak2 jer sue, sesedap tekak orang2 dirumah bolehlah. Tapi kat tekak orang diluar tak tahulah pulak..hehehe.

Apa pun Sue cakap tu memang betul, kita masak ni untuk hidangan keluarga tersayang, bukan inginkan kepujian atau apa. secara jujur k.ct memang dulu tak pandai masak yang canggin manggih ni Sue. Mula2 berjinak bukak blog masak2 ni pun sebab dorongan dari seorang kawan dan suami. Pas tu terus suka pada masakkan CMG tu juga. Terus lah sampai sekarang.Alhamdulillah.. berkat sokongan kuat dari suami akhirnya berjaya lah juga..hehehe.

lama k.ct tak baking kek coklat ni sue kecurlah pulak :)

ibh said...

Cheq Na : Apa lagi..jom membaking..(^_^)

ibh said...

gerhana luka: Sebab terbako tgk kek ceklat ko la aku mula membaking kek ceklat juga...heeeee

ibh said...

Kak CT : Apa pun sue tabik tau kat akak..Hope teruskan minat akak tu..Masakan dan fotografi..seiring ja. bertuah akak dapat Cik Abg yg teror dlm bidang fotografi ni...dan banyak bg sokongan pd akak. Passttt!!! lg satu, suka tau kalau tgk gambo akak posing..sweet ja..Sbb apa tau,..sebab..gambo tu diambil oleh somi tercinta..Betui kan...(^_^)

Cik Ina Do Do Cheng said...

sue cantik dan berkilat kek yang ko buat tu. feveret suami ngan anak cik ina . sue semua orang pun pandai masakkan, nak ngan tak nak je. cik ina pun tak pandai , masak ikut sesuka hati je : )

MaryaYusof said...

Sue, boleh tak nak resep kek ni? Dok perantauan ni semua nak kena belajar buat sendri... ;)

ibh said...

Cik Ina..mana tak berkilat..sue buh penuh ceklat cair atas tu...Ngeee...

ibh said...

Marya Yusof: Insyaallah..nanti sue letak ya..Lama duduk sana..nanti kompem terer masak mcm2...Ya la, sbb semua kena buat sendiri kan..heee

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "