Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (214) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (16) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Tuesday, 4 January 2011

Wishlist part 1

Salam.
4 hari dah kita di tahun baru..U all semua sue tengok..masing2 dah letak wishlist tuk 2011 ni..
Sue?!..offcoz ada banyak wishlist juga..
tapi hari ni sue nak listkan wishlist yg lebih kepada kebendaan. ni kira wish yg nak merabak kan poket cik hb atau poket sendiri...

Pertamamesin jahit Epal..Janome-2049.
ok!..masukan dalam list saja dulu..
cubaan untuk memujuk mendapatkannya kemudian..
Kalau tidak tertunai..Sebabnya adalah
" aiii...habis..mesin jahit Singer tu nak buat pa..Tukun ja ka.."
Ok!..dialog itu bukan keluar dari mulut sue hokey..bebelan seperti tu tentunya dari cik hb..Ngeeeee...ketap gigi dulu...


Kedua
Wahhh!!!!....cantik kan..Alaa..D200 ja....
"Dah nak tumpul ilmu menembak ayang tau bang...Kita kena beli kamera canggih la..baru cantik gambo."

"Alahhh...hp baru tu pun kalau tangkap gambo dah cantik kan..siap boleh simpan dalam handbag lg"...Geeerrrr..ketap gigi lagi la ya...

Ke tiga


Ni pun idaman kalbu juga...Time korang2 semua sibuk meroti..Time tu la sue gedik nak meroti gak....tapi siyes!..memang letih menguli pakai tangan...

"Errrmmm....yang ni bagus tau...kita buh ja semua bahannya..tau2 siap ja..nak bakar terus pun boleh..Oh ya!..boleh jadi oven juga ni tau...Ngeeee.."

"Alaaa...tak payah la susah2 nak buat roti sendiri..kita beli ja kat kedai tu. Tak penat kan"
Ngeeeee....sila ketap gigi lagi ya.


Dah!..dah!...stop dulu wishlist berbentuk kebendaan ni....Ngeeee....ngeri bila terbayangkan alasan cik hb yg memang lojik tu...
Okey...now...sue nak sambung blogwalking ker rumah u all plak...Lama tak terjah korang kan...
first..terjah blog2 yg ada kat magic widgets kat atas nun tu dulu....
Lain2....kalau free sue sampai ya...





3 comments:

ieda said...

aminnn akak doakan
akak nie dikk ada DSLR dah lama jugak .. x pandai2 heheheh masih belajar skill tuuuuuuuu

sue said...

Tq kak ieda..hehhehe...memang rabak la kalau nak ditunaikan semua tu..heee

Mama Rania said...

nk juga D2OO..EKEKEKE

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "