Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (212) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (15) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Friday, 21 January, 2011

Bila en. hb tinggalkan aku...

Assalamualaikum...Morning semua..
Alhamdulillah..syukur pada Nya..kerana masih diberikan kesempatan untuk kita berada di dunia ini. Suasana pagi ni nyaman sekali...Masa sue keluar kul 6.30 pagi tadi tuk buang sampah..terpegun seketika..bila melihat Bulan penuh yg sangat cantik....Nampaknya..bulan hari ni akan kesiangan lah...sbb kul 6.30 pun masih jelas terpancar lagi sinarnya...

Sue cuti hari ni....So..akan gunakan waktu cuti yg ada ni dengan sebaiknya.
Hari ni kul 5.30 dah terjaga.. Ngantuk..memang ngatuk..Rasa macam baru sangat tido pun...Tapi nak buat cam na...pagi2 lagi perut dah buat hal..2..3 kali juga ulang alik ke tandas..
Ntah apa la yg sue makan semalam..sampai sakit perut dibuatnya...

Tengok tajuk n3..tak hingat kan..Macam2 korang fikir nanti....En. hb tinggalkan sue atas sebab2 urusan kerja ya..Bukan tinggal betul2...Oh! tidak..Ermmm..fisrt yg kena buat pagi ni...Pack barang2 hb..Coz malam ni hb nak gerak ke JB...
Maybe 2 hari hb pergi...Ermm..lama dah hb tak tinggal sue duduk rumah sorang2...Takut jugak sebenarnya nak duduk sorang2 kat rumah ni...Tapi terpaksa jugalah..Bukan sue tak pernah kena tinggal duduk sorang2 sebenarnya...dulu selalu kena tinggal..paling lama pun sampai seminggu pun pernah..Tapi waktu tu..ok ja...

Tapi semenjak duk rumah ni..sue ngaku..memang ada sikit seram la duduk sorang...
1 sebab rumah ni dulu ada tokong yg besar dalam rumah ( rumah ni bekas rumah
chainese)..Bekas tuan rumah ni pernah cakap..Oooo..tatak hantoo ooo ini rumah...
2 sebab kat sini selalu anjing bising malam2...
3 sebab tengah bulan mengambang ( Errrkk!!!..terpengaruh cerita2 dongeng la ni)
4 sebab rumah sebelah kiri dan depan dah kosong ( jiran sue sudah pindah ma)
5 sebab jiran belakang rumah..rumah dia pernah kena pecah masuk.
6 sebab..bila tak da orang..rumah ni terasa lah sangat besarnya...
7 sebab still teringat lagi cerita hantu kat tv3 semalam..
8 masih mencari sebab2 lain..Ngeeeee.....

Baikkkk..walau 10 sebab pun sue letak..tetap gak kena hadap duduk rumah sorang2 malam ni...Bertabah la sue....

Eemmmm...Ada yg nak temankan sue tak?..Hehehheee...



6 comments:

Kaseh said...

erm umah tu masa mula2 masuk dah buat doa selamat kan? kalau tak buat kena buat akak rasa..yela sebab bekas umah cina kan..kita taktau apa yg penah ada dulu.. tak kira la kita dah cuci bersih sekalipun.. tapi..sue takyah pk sgt pasal anjing semua tuh..hehe akak pandai je ckp kan padahal akak pun penakut gak..kalau akak tinggal sorang semua lampu akak bukak..pastu torchlite kat sebelah..incase tetiba blackout kan..senang nak capai... gudluck tido sorang mlm ni.. kalau boring mlm kang online je..hehe

sue said...

Heee...tq kak...sue akan bertabah duduk sorg2...laptop offcoz akan on 24 jam punyalah..kalau tak mau kena sawan sue nanti..buhsannn...

~wani~ said...

take care yer duk sorang2 tu..:) baca doa banyak2..hehe..

ieda said...

adehh akak punn x leh kalau duduk sorang2 nie .. rasa semacam jer kan ..
skrg nie kalau nak cari umah sewa selalu make sure kanan kiri ada org huhuhu

Anonymous said...

Cik Sue.

Sabar aje ler. Sayangkan anak pukul2kan sayangkan isteri tinggal2kan. amar_mzy

miss sue said...

taking care yer dear =)
duk sorang2 tkt gak

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "