Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (15) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Ikan (2) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (2) Lauk (6) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (236) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (14) Menu Mudah (10) Minuman (9) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Muffins (1) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (3) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (18) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (17) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (2) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Telur (1) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Cita Ujung Minggu


Hari jumaat tadi kami satu unit pergi menginap di Selesa Hillhome,Bukit Tinggi Pahang selama 3 hari 2 malam...Actually sebenarnya bukan pergi bercuti...tapi pergi bengkel penulisan yang dianjurkan oleh unit kami sendiri....So far..tempat tu ok la....kalau rasa nak pergi jalan-jalan makan angin kesana pun ok lar.....Tak banyak aktiviti pun boleh dibuat kat sana....tapi..banyak juga la maklumat dan pengetahuan yang aku dapat masa bengkel tu......Tahu la juga bagaimana untuk menulis...Selama ni aku cuma tahu membaca jer...tapi rupa-rupanya semua orang boleh menjadi penulis....Apa-apa sahaja boleh dijadikan bahan untuk menulis...pengalaman, isi hati, luahan atau pun daripada pemerhatian ke atas segala yang ada disekitar kita ni pun boleh dijadikan bahan untuk menulis....Cuma untuk menjadi seorang penulis yang baik...seseorang tu kena la tahu perkara-perkara yang perlu ada dalam sebuah penulisan tu....Sama la macam blog ni....daripada sini pun...kita boleh mengasah bakat kita untuk menulis...cumaaa.....kita digalakkan supaya menulis menggunakan bahasa penulisan yang betul..jangan guna bahasa ' rojak' atau bahasa-bahasa yang tiada dalam kamus dewan pun....Hee...hee...sekadar untuk memberi tahu jer..apa yang aku belajar la.........

Hari ahad tu...aku balik awal gak la....tak join pun budak2 tu pg genting....bukan tak nak..tapi nak kejar masa....maklum la..hari isnin tu petangnyer dah nak blah terus balik Perlis.....Sampai KL...tak balik rumah...Pg servis keta dulu....hantar barang2 adik aku dulu...and settlekan apa2 yang patut dulu...sampai rumah...dekat pukul 7 juga la....Fuh!..penat juga la...sampai rumah kena berkemas lak....siap2 packking tuk balik kg...kemas rumah siap2.....penat juga lah....Tapi nak balik kampung punya pasal..kena gagahkan juga la....

No comments:

Sup Tulang Jangan Pandang Belakang

Kali ni up lagi menu dah basi.Dah try lama dulu.Sesekali   nak juga try resepi google..Biasa tu buat sup ala campak-campak ikut hati ja. ...