Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (15) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Ikan (2) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (2) Lauk (6) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (236) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (14) Menu Mudah (10) Minuman (9) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Muffins (1) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (3) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (18) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (17) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (2) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Telur (1) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Pengat Durian/ Serawa durian



ASSALAMUALAIKUM
Saja- saja post kat sini pula. 
Dah kebetulan sekarang musimnya kan. 
Rugi kalau tak buat. 
Makan dengan roti stail paling pemalas..
Kalau rajin sikit buat la lempeng pekak,,dan kalau rajin banyak, buat la roti jala. 
Haaaa,,baru ngam gandingannya. (^_~)

Nah..Bahan- bahannya. Senang sangat buatnya pun..
Tapi gamba di bawah ni tertinggal gula melaka/ kabung
sue letak sikit untuk tambah sedap.


Dan..kalau nak buat banyak tapi tak nak kuah cair buleh la letak sikit tepung jagung. Nampak la pekat sikit kuahnya tu. Tu..tektik juga tuuu.. (^_~). Hehehhe..


No comments:

Sup Tulang Jangan Pandang Belakang

Kali ni up lagi menu dah basi.Dah try lama dulu.Sesekali   nak juga try resepi google..Biasa tu buat sup ala campak-campak ikut hati ja. ...