Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (4) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (228) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (10) Menu Mudah (8) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (2) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (17) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (13) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Friday, 21 June 2013

Pisang Salai dan Ephyra

Assalamualaikum..Salam jumaat semua.

Hari ni i rajin nak update..rajin nak blogwalking... Satu-satu romah nanti i jenjalan ya. Banyak masa la katanya..Oh!..I cuti ya hari ni..Hoyeeee...

Best sebab cuti..Tak best sebab tak ada kawan gaduh..Kui3... Cik hb kursus sampai sabtu. Pasal tu i malas keja hari ni..Hah!..Ya la tu. Tak lah, cuti sebab tak ada transport nak pergi kerja.. Nak follow kawan, sian pulak nak susahkan dia jemput i...Patah kaki kalo hb tak ada. (Padan muka..sapa suruh tak reti bawa kereta). 

Ok!..Apa- apa pun rutin hidup kena diteruskan juga. Walau tak ada kawan gaduh, kerja-kerja rumah kena buat juga (erk! apa kaitannya lak!). Bfast pun tetap buat ya..Walau pun hakikatnya kalau hb tiada ..tak ada hati nak buat bfast pun. Tapi, sebab adik ipar ada ( dia tak kerja juga rupanya). Tak dapat la mengulor jawabnya ya.. Nah!..Kita sediakan bfast simple ja hari ni ya. Pisang salai goreng rangup. Pernah dengar?.. Ada yg tanya..Eiii tak pernah pulak dengar pisang salai digoreng. Yaa..sue memang makan pisang salai ni digoreng ya. Pelik pulak kalau makan macam tu saja..Heee :).
kali ni goreng guna tepung selt raising flour. Seperti biasa sue main belasah ja. Tak sangka pula kemain rangup lagi kejadiaannya, . Bahan just tepung naik sendiri (bluekey), air, sikit minyak, garam and gula. pandai- pandai agak lah ya sukatannya. (^_^)



Dah alang- alang update, nak juga inteprem gambo sendiri. Lama dah  tuan blog tak tonjolkan diri kan.. Comel tak Kak Ton..Hahahaha..Phengsannn...Gatal! Tolong jangan kutuk i ya... I tak la jelita. Tapi alhamdulillah syukur sangat masih sihat dan tiada masalah kulit yang kritikal. Terserlah ketembunan diri ku..Ngeeee :P
 
Pada pengguna Ephyra..You all! Now Epyhra dah ada Instagram ya. Boleh la add untuk tau informasi tekini and promo-promo tekini. Cari ja EPHYRA2U. (^_^).


Ok lah.. U all..Selamat bersantai dan selamat berhujung minggu (^_^).

5 comments:

Sury Abil said...

Salam sue..wahhh coti2 ye...blh goyang kaki...hehe..pisang salah tu pisang lh kn yg dipanggang ke atau pisang salai yg goreng ehhh...mana betul ni..konpius kejapp..klu sury biasa masak sambal..pehh sedapp tau..cer try..hihi
Psst ephyra tu xde tester ke..pos sini nk test dulu...muka kita jenis sensetip :-D

Norzila Zakaria said...

dah lunch time baru dtg zila ni kan..habis dah le tu ye..

ibh_sue said...

Sury..Pisang slai. Ala yg dijemur or salai tu la..Nnti sue update letak gambo na. Passtt!!..Nak test ka..Boleh ja. Nnti pm i alamat ya..

ibh_sue said...

Kak Zila..Dah lunch..Dah elek dah pun. Hehehee

Qasey Honey said...

harus cari pisang salai ni..kt belah johor byk..leh la try jugak

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "