Labels

Anniversary (1) Award (1) Beauty (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (4) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Daging (1) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (5) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Korean Food (1) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (4) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (5) Masak2 (228) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (10) Menu Mudah (8) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (2) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (17) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (7) Salad (3) Santai (1) Sarapan (13) Senam (9) Shopping (1) SKII (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Sunday, 3 March 2013

Coconut Milk Shake Ku

Assalamualaikum.
Duk la teringin nak minum Coconut Milk Shake Klebang. Tapi sapa la nak bawak pi sana kan. Kena pulak dengan cuaca panas ni, tekak asyik tringin benda- benda yang sejuk ja kan.

Akceli Coconut Milk Shake ni sue buat lama dah. Masa tu memasingg post kat wall tentang coconut milk shake. Dah la bangsanya jenis yang pantang nampak orang makan minum apa..Semua teringin. He3
Tak dapat pi Klebang, kita pi tesco ja lah bang. Kui3... Beli la kelapa togel dua tiga bijik... kita buat coconut milk shake sendirik.

Sangat simple dan mudah saja. Semudah A B C gitu... ( Balasah la labuuuu)


COCONUT MILK SHAKE ALA SUE
Resepi : Sue@Suemiezi.blogspot.com

Bahan-bahan
Sebiji kelapa muda. (Korek isinya) - Sue dah siap2 sejukkan dulu dalam esbox buah kelapa ni.
Dua skop aiskrim vanila

Cara-cara
Bland kan air kelapa dengan isi kelapa sekali.
Tuangkan dalam gelas. letak kan dua skop aiskrim vanila.
Siap!.. Sedia untuk diminum.



Sedang- sedang ja manisnya. Kalau manis air buah kelapa tu manis la rasanya. Kebetulan pulak nuah kelapa yang sue beli ni, isinya agak keras dah sikit. So, bila di blander terasa lemak- lemak manisnya tu dan isinya still boleh digigt - gigit gitu.
 

2 comments:

Sury Abil said...

Fuyooo...terasa kat tekak ni air kelapa susu kocok mu itu..meh lh buatkn sebotol tu...hihi letak aiskrim lbh nooo

Sue @ Nenie said...

Assalamualaikum...fuyoooooo..sedappppnya pekena ni di waktu lunch

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "