Labels

Anniversary (1) Award (1) Birthday (1) Biskut (14) Blogger (16) Bubur (2) Buku (1) Cap jempol (1) Cerita (23) Contest (11) Cuti2 (19) Diet (28) Ephyra (2) Family (4) Gadget (4) Garden (2) Giveaway (9) GMM (1) Gosip (13) Hobi (46) Home (20) Iklan (6) Ilmu (4) Info (23) Info Diet (26) Info Kesihatan (43) Kad (26) Kampung (11) Kek (28) Kerabu (2) Keratan Akhbar (19) Kesihatan (2) Kitchen gadget (3) Kraf (4) Kuali Ajaib Are Ikan (1) Kuih (1) Lauk (3) Lawak (10) Madah (7) Majalah (1) Makan-Makan (1) Manisan (1) Masak2 (214) Masalah (3) Me (90) Mee (2) Memories (17) Menu Diet (5) Menu Mudah (3) Minuman (8) Mood (4) Motivasi (1) movie (4) Nasi (2) Novel (21) Nuffnang (6) Office (14) Pasta (1) Petua (2) Pizza (3) Potato (3) Puding (16) Puisi (9) Ramadhan (1) Raya (1) Roti (6) Salad (3) Santai (1) Sarapan (8) Senam (9) Shopping (1) Sup (1) Supplement (1) Tag (5) Tazkirah (7) Tips (7) Tutorial (1) Video (17) Wish (8) Wishlist (6)

Sunday, 13 November 2011

Macaroni Sup Meriah

ASSALAMUALAIKUM.
Salam hujung minggu tuk semua...Lama sue tak update pasal masakan kan...Bukan apa, selain dah jarang masuk dapur ..mood nak berblog and berfb pun dah kureng..tapi tu lah..mana boleh tahan..kalau hari-hari bila bukak fb, tengok kakak-kakak semua up gambo makanan ja...Tak jadi nak pencen berblog jadinya..Heeeee..


Pagi tadi kui 6am sue dah bukak laptop..Skodeng dapur orang...tetiba mood nak masak mari..Pi dapur kuarkan ayam yg keras kejung dalam esbox dulu...Pas tu baru fikir nak buat apa...Heee..


Sebab sue still diet lagi..akhirnya menu sup juga jadi pilihan. Lagi pun menu macam ni tentu-tentu hb suka.Walau bahan ntah apa-apa... syukurrr, hasilnya sedap juga...Maka terhasil lah  menu " Makaroni Sup Meriah"..Kenapa sue letak nama macam tu?..Ngeeee....
Tengok la gambo tu...meriah tak meriah sup tu..hahahhahaha...harus dah lari dari konsep diet...Siap ada kentang goreng pedas, ayam goreng racik,teluq rebus dan sambal kicap lagi....

Hb layan semangkuk beso tadi...Sue?..Ngeeee..walau guna mangkuk kecik..tapi setakat ni dah 2 kali sue makan..hahahahahhaa...

La ni..pala tengah ligat pikir nak buat apa...harus kena buat sesuatu..Takut nanti duk ngadap semangkuk lagi...(^_^)...Cadang tadi nak kuar berkebun..Tapi sebab hujan la pulak..makanya situasi adalah sangat bahaya... Nasib internet ni tak lembap hari ni..So..boleh la gunakan waktu ni untuk merayau-rayau ke rumah kawan-kawan blogger...Daannn..ter update juga la blog ni hari ni..Walau pun merapu ja banyaknya...kikikiiii...

Ok lah...memang dah merapu betui ni...Layan gambo sup sue tu ya...Resepi, seperti biasa. Sue masak main campak-campak, makanya kalau nak update resepi..kena tunggu sue ingat-ingat balik la ya..Tu pun kalau sue rajin nak update..Ngeeee....
Dahhh!!!....Moh kita layan fb plak....:P



4 comments:

ieda said...

ermm sedap2 .. akak dulu rajin lah buat macaroni sop nie .. skrg dah kurang sbb anak2 x suke kalau dibuat sop .. mereka x pandai makan huhuh

akak dah lama x layan FB sue .. jarang sgt .. nak2 skrg dah kena blog .w aktu rehat je dia buka sekejap huhuh

gerhana luka said...

nampak sedap je sup ko tu sue... hee sue jgn pencen nati hidup tak meriah

ibh said...

Kak ieda..sue pun dah jarang2 jg bukak..sama la kat opis sue pun..time rehat ja boleh bukak fb...heee

ibh said...

Mully..hehehhee..tak pencen kot..sbb buhsan2..ni la tempat aku meroyan..kikikiii

Popular Posts

Sila tinggalkan jejak korang ya..Nanti senang sue nak berkunjung.

Renungan


Barangsiapa yang melihat perbuatan mungkar, hendaklah ubah dengan tangan. Kalau tidak kuasa (dengan tangan), ubahlah dengan lidah. Dan kalau tak kuasa (dengan lidah), maka ubahlah dengan hati. Dan (dengan hati ini) adalah yang selemah-lemahnya iman. "